Είστε εθισμένοι στο Trading;

Share:

Ας το παραδεχτούμε. Πολλοί από εμάς είναι εθισμένοι στον κόσμο των συναλλαγών συναλλάγματος λόγω της δυνατότητας να κερδίσουμε μεγάλα κέρδη.

Έχεις πραγματικά «πάθος» ή είναι απλώς εθισμός;

Βλέπετε, ένας εθισμός σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα εμφανίζεται όταν ένα άτομο εξαρτάται πλήρως από αυτό. Αυτή η συμπεριφορά εμφανίζεται συνήθως από άτομα που αναζητούν συνεχώς τη δραστηριότητα, ανεξάρτητα από τις αρνητικές συνέπειες που έχει.

Το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι δεν φαίνεται να σταματούν τη δραστηριότητα παρόλο που αρχίζουν να καταστρέφουν τη ζωή τους. Λοιπόν, πώς ξέρετε αν είστε ήδη εθισμένοι στο εμπόριο και όχι μόνο παθιασμένοι με αυτό;

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις που πρέπει να εξετάσετε:

1. Βρίσκω συχνά τον εαυτό μου να διαπραγματεύεται ακόμη και αφού έχω πει στον εαυτό μου να σταματήσει;

2. Το εμπόριο δημιούργησε προβλήματα στις σχέσεις μου με άλλα άτομα;

3. Μου έχουν πει ποτέ ότι διαπραγματεύομαι πάρα πολύ και ότι πρέπει να σταματήσω;

4. Θεωρώ τον εαυτό μου ριψοκίνδυνο, στοιχηματίζοντας περισσότερα από αυτά που ξέρω ότι πρέπει να κάνω σε συγκεκριμένες συναλλαγές;

5. Έχω προσπαθήσει να διαγράψω τις απώλειές μου αυξάνοντας τις θέσεις μου;

6. Νιώθω τον πόνο της απώλειας πιο έντονο από το αίσθημα ικανοποίησης που κερδίζω από τη νίκη;

7. Μου προκάλεσε οικονομικά προβλήματα οι συναλλαγές;

8.Υπάρχουν φορές που κάνω συναλλαγές μόνο επειδή βαριέμαι;

Εάν έχετε απαντήσει ναι σε όλες ή τις περισσότερες από τις ερωτήσεις, πάρτε μια βαθιά ανάσα και ηρεμήστε. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεπεράσετε τον εθισμό σας στο εμπόριο.

Κάνε ένα διάλειμμα.

Ό, τι κι αν κάνετε, φροντίστε να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο μακριά από τα διαγράμματα. Ακριβώς όπως ένας ελίτ αθλητής, χρειάζεστε και χρόνο για να ξεκουραστείτε. Αυτό θα δώσει στο μυαλό σας λίγο χρόνο για να ανακάμψει από το άγχος της αγοράς και θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε στο εμπόριο ανανεωμένος και γεμάτος σθένος.Συχνά, όσοι έχουν εθισμό δεν γνωρίζουν την κατάστασή τους.

Γνωρίστε το όριό σας.

Ορίστε μια μέγιστη απώλεια συναλλαγών. Μπορεί να είναι οπουδήποτε μεταξύ 1-3% ανά ημέρα. Απλώς ορίστε ένα συγκεκριμένο ποσοστό του λογαριασμού σας ως όριό σας. Θα σας βοηθήσει να ασκήσετε τον έλεγχο των συναλλαγών σας. Θυμηθείτε, είναι η κορυφαία σας προτεραιότητα να διατηρήσετε το κεφάλαιό σας. Γνωρίζω ότι μερικές φορές το εμπόριο μπορεί να γίνει συντριπτικό. Υπάρχουν ημέρες που η αγορά φαίνεται απλώς παράλογη και νιώθετε την ανάγκη να την κατακτήσετε. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Οι συναλλαγές θα πρέπει να είναι μια εργαλείο για την άσκηση πειθαρχίας όχι ένα όργανο αυτοκαταστροφής.

Γράψτε μας τις εντυπώσεις σας. Θα χαρώ να απαντήσω προσωπικά.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest