Οριακή σκέψη

Share:

Ας πάρουμε για παράδειγμα έναν αρχάριο forex trader ο οποίος έχει ανοιχτή μια συναλλαγή και κινείται προς το profit που έχει ορίσει. Έτσι όπως κινείται η αγορά το άτομο ήδη εντελώς αυθόρμητα σκέφτεται ΄΄να την κλείσω και να πάρω τα λεφτά που εχω κερδίσει μέχρι τώρα η να περιμένω λίγο ακόμα μήπως πάρω περισσότερα ΄΄

μετά από λίγο η αγορά κινείται αντίθετα από αυτό που έχει προβλέψει και σκέφτεται:

΄΄τώρα να την κλείσω την συναλλαγή και να πάρω λίγα λιγότερα από ότι ήταν πριν η να περιμένω μήπως ξανα κινηθεί προς τα εκεί που θέλω και πάρω λίγο περισσότερα΄΄

Η σε αντίθετη περίπτωση κινείται εξαρχής εναντίον του η αγορά αμέσως θα σκέφτεται:

΄΄να κλείσω την συναλλαγή τώρα; Για να χάσω όσο πιο λιγότερα γίνεται η να το αφήσω μέχρι το stop loss που εχω ορίσει;΄΄.

Το παραπάνω παράδειγμα απεικονίζει ακριβώς την οριακή σκέψη.

Η οριακή σκέψη είναι απλώς η πραγματοποίηση επίλογων μέσω της σκέψης σε ορούς οριακού οφέλους και κόστος, τα οφέλη και τα κόστη που έχει το <<λίγο λιγότερο>> (η λίγο περισσότερο).

Οι περισσότερες αποφάσεις που λαμβάνουμε στη ζωή μας περιλαμβάνουν λίγο περισσότερο η λίγο λιγότερο από κάτι, και είναι αποδεκτό ότι η οριακή σκέψη είναι επίσης χρήσιμη για την κατανόηση του τρόπου με του οποίου λαμβάνουν τις αποφάσεις τους οι καταναλωτές και οι παραγωγοί.

Ο καταναλωτής θα έπρεπε να αγοράσει λίγο περισσότερα μήλα η λίγο λιγότερα; H πετρελαιοπηγή θα έπρεπε να παράγει λίγο περισσότερα βαρέλια πετρελαίου η λίγο λιγότερα;

Οι οριακές επιλογές υπάρχουν παντού, το οριακό κόστος (το προσθετό κόστος από την παραγωγή λίγο περισσότερου), το οριακό έσοδο (το προσθετό έσοδο από την παραγωγή λίγο περισσότερου), και τους οριακούς φορολογικούς συντελεστές (το φορολογικό συντελεστή για κάθε προσθετό εισόδημα)

Αυτή η τοποθέτηση σχετικά με τα περιθώρια σκοπό έχει την κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς κρίνεται αναγκαίο να εξετάζουμε τα αντισταθμίσματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Αυτά τα αντισταθμίσματα συνήθως περιλαμβάνουν επιλογές σχετικά με το λίγο περισσότερο η το λίγο λιγότερο.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest