Ποιο είναι το πιο σημαντικό μάθημα που έχετε μάθει απο το forex? Οι δικες σας απαντησεις.

Share:

Λένε ότι η εμπειρία είναι ο καλύτερος δάσκαλος. Τι είναι καλύτερο από το να μαθαίνεις από τα λάθη σου; Μαθαίνοντας από τα λάθη των άλλων, φυσικά!

Ετσι και εμείς βρήκαμε καποια ατομα και τα ρωτησαμε:”Ποιο είναι το πιο σημαντικό μάθημα που έχετε μάθει μετά από ένα μήνα συναλλαγών νομισμάτων;”

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις απαντήσεις τους:

«Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πού πηγαίνουν οι τιμές.» -Γιωργος Μαλ.

Δεν μπορεις να μαντεψεις που θα παει η τιμη πρεπει να εισαι αλλα ουτε να εισαι και σιγουρος. Οποτε οσο πιο γρήγορα μάθετε ότι θα κάνετε λάθος, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να μειώσετε τις απώλειές σας και να αποφύγετε βαθύτερες αναλήψεις.

«Μην κάνετε trade απλώς και μόνο επειδή το αισθάνεται»  -Κωνσταντινος Δημ.

Θα υπάρξουν στιγμές που δεν υπάρχει τόσο μεγάλη δράση στην αγορά ή η στρατιγηκη σας απλά δεν πιάνει καμία κίνηση. Το να κάνετε μια συναλλαγή για να έχετε μια συναλλαγή είναι παρόμοιο με το να εγκαταλείψετε το σχέδιο σας.

«Υπομονή… .. Μην είσαι άπληστος… Χρησιμοποιήστε μικρά μεγέθη παρτίδων ανάλογα με το υπόλοιπό σας…»  -Σπυρος Λον.

Εάν αυξήσετε το μέγεθός σας μόνο για να κερδίσετε μεγαλύτερα κέρδη ή εάν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερες μονάδες για να αντισταθμίσετε μια προηγούμενη απώλεια, τότε θα είστε πιο επιρρεπείς στη λήψη συναισθηματικών και όχι ορθολογικών αποφάσεων. Το μέγεθος της θέσης σας πρέπει πάντα να καθορίζεται από το μέγεθος του λογαριασμού σας. Ξεκινήστε με το 1% – 2% του λογαριασμού σας στο συνολο των ανοιχτων συναλλαγων σας και μάθετε ποιο επίπεδο λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

“Μην ανοίγετε πάρα πολλές συναλλαγές.”  -Αναστασης Βελ.

Το να εχετε πολλες θεσεις ανοιχτες σιγουρα δεν κανει καλο σε εσας. Δεν μπορειτε να διαχηριστειτε το ιδιο μια ανοιχτη θεση οπως θα κανατε με 3-5 θεσεις, αυτο μπορεί να σας ωθήσει να λάβετε αποφάσεις με βάση τα συναισθήματα. Δεν μπορείτε να έχετε πολλές θέσεις μαζί.

“Ακολουθήστε αυστηρά τη στρατηγική σας ”  -Χρηστος Νικ.

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο χρησιμοποιειτε την στρατιγικη σας. Είναι προϊόν των ερευνών και των εμπειριών σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι έμποροι απορρίπτουν την στρατιγικη τους.Γραψτε μας στα σχολια αν θελετε να το συζητησουμε σε επομενο αρθρο.

Θα χαρώ πολύ να απαντήσω σε απορίες που πιθανώς προκύπτουν καθώς και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε στα πρώτα σας βήματα στην αγορά.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest