3 αλήθειες που θα σε βοηθήσουν στη ζωή

Share:

Μερικές φορές το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η κατάλληλη σκέψη τη σωστή στιγμή. Ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση όπου δεν σκεφτόμαστε καθαρά, αυτή η σκέψη χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια για να συμβεί. Σε αυτό το σύντομο άρθρο σκοπεύω να μοιραστώ 3 αλήθειες που με έχουν βοηθήσει στη ζωή. Αλήθειες που μπορεί εύκολα να ξεχάσουμε λόγω του πόσο δεδομένες θεωρούνται. Οπότε μια υπενθύμιση κάθε λίγο καιρό σίγουρα δε βλάπτει!

  1. Το να σχεδιάσεις μια ζωή που αγαπάς είναι δυνατόν, αλλά το να κάνεις αυτό που αγαπάς δεν θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη.
    Τα όνειρα σου είναι δυνατόν να τα πετύχεις, και όσοι λένε το αντίθετο έχουν αρνηθεί τις αμέτρητες ευκαιρίες και δυνατότητες που η ζωή μπορεί να προσφέρει. Οι άνθρωποι πάντα θα εκφράζουν τους φόβους και περιορισμούς τους στους άλλους ώστε να νιώσουν επιβεβαίωση. Οπότε είναι μάταιο να περιμένεις από οποιονδήποτε να σε σπρώξει προς τους στόχους σου. Χρειάζεται υπευθυνότητα και επιμονή για να κάνεις κάτι που αξίζει και σε «γεμίζει». Πρέπει να αναγνωρίσεις ότι το μονοπάτι των ονείρων είναι και το πιο δύσκολο γιατί θα δοκιμάσει κάθε πτυχή του εαυτού σου και της θέλησης σου. Θα έρθουν δύσκολες μέρες, απογοήτευση, στρες, φόβος… Αλλά αν έχεις διαλέξει αυτό που πραγματικά αγαπάς να κάνεις, θα βρεις τη δύναμη να συνεχίσεις πέρα από τις δυσκολίες. Μόνο για αυτά που αγαπάμε, είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε… Σωστά;
  2. Γίνεσαι πλούσιος όταν αποκτάς εμπειρίες, όχι υλικά αγαθά.
    Τα υλικά αντικείμενα σπάνε, σκουριάζουν, μαζεύουν σκόνη, και ξεχνιούνται εύκολα όσο περνάει ο χρόνος. Οι εμπειρίες από την άλλη, μένουν πάντα μαζί σου. Αν σκεφτείς το παρελθόν σου, όλες οι σκέψεις αφορούν στιγμές και εμπειρίες. Καμία δεν αφορά την απόκτηση ενός υλικού αγαθού. Οι έντονες εμπειρίες διευρύνουν τη σκέψη μας καθώς μας ωθούν πέρα από τα συνηθισμένα, είτε ήταν θετικές είτε αρνητικές. Καθώς συγκεντρώνουμε περισσότερες εμπειρίες αποκτούμε καλύτερη αντίληψη του εαυτού μας και του κόσμου τριγύρω. Κανένα υλικό αγαθό δεν μπορεί να προσφέρει διαχρονική αξία όσο και αν θα θέλαμε να είναι έτσι.
  3. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του προβλήματα και δεν έχει πολύ χρόνο να ασχοληθεί με τα δικά σου.
    Όπως ακριβώς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τα προβλήματα του καθένα τριγύρω μας, έτσι και οι τριγύρω μας δεν μπορούν να αντιληφθούν τα προβλήματα μας. Μπορεί να τους πούμε κάποια στοιχεία, αλλά τα προβλήματα είναι πιο πολύπλοκα απ’ ότι φαίνονται γιατί συχνά φτάνουν μέχρι τις πεποιθήσεις και τις υποσυνείδητες σκέψεις μας που δεν μπορούμε εύκολα να βγάλουμε προς τα έξω. Χρειάζεται να καταλάβουμε ότι ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από τα προβλήματα μας και να είμαστε πιο ταπεινοί, γιατί οι πιθανότητες είναι ότι τα προβλήματα μας είναι ανούσια σε σχέση με αυτά που πολλά εκατομμύρια (ίσως και δισεκατομμύρια) άνθρωποι έχουν. Τα προβλήματα υπάρχουν για να τα λύνουμε και να προχωράμε μπροστά, όχι για να επιδεικνύουμε.

 

Υπάρχουν αμέτρητες «αλήθειες» της ζωής που συχνά αγνοούμε γιατί έχουν γίνει δεδομένες, οπότε ίσως αξίζει να δούμε μερικές ακόμη σε μελλοντικό άρθρο. Ελπίζω αυτές που ανέφερα να σας βοηθήσουν στη τωρινή φάση της ζωής σας!

 

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest