5 συνήθειες που θα σου αλλάξουν την ζωή σου σήμερα !

Share:

1. Αναπνεύστε
Η αναπνοή είναι ο σύνδεσμος μεταξύ μυαλού και σώματος .Η αναπνοή είναι πολύ σημαντική. Όποια και αν είναι η κατάστασή σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το γεγονός ότι το μυαλό σας και ο ρυθμός αναπνοής σας είναι πλήρως συγχρονισμένοι.
Η γρήγορη, εκτός ελέγχου αναπνοή οδηγεί σε ένα ακανόνιστο, εκτός ελέγχου μυαλό. Αντιθέτως, η πιο ήρεμη, ελεγχόμενη αναπνοή ισούται με μια πιο ήρεμη, ελεγχόμενη διάνοια.
. . Και όλοι συνειδητοποιούμε τη σημασία ενός ήρεμου, ελεγχόμενου νου.
Γενικά, επτά βαθιές, εστιασμένες, αναπνοές θα είναι αρκετές. Αυτό είναι το απλούστερο, γρηγορότερο τέχνασμα. Μόλις αποκομίσετε τα οφέλη αυτής της νέας συνήθειας, θα γοητευτείτε και (πολύ σύντομα) θα το κάνετε φυσικά.
2. Χαμόγελο
Μερικές φορές η χαρά σας είναι η πηγή του χαμόγελου σας, αλλά μερικές φορές το χαμόγελό σας μπορεί να είναι η πηγή της χαράς σας. Γνωρίζατε ότι όταν χαμογελάτε, ανεξάρτητα από το εάν δημιουργήθηκε εξωτερικά ή όχι, ο εγκέφαλός σας κάνει ένα χαρούμενο πάρτι;
Σε επιστημονικούς όρους, η απλή πράξη του χαμόγελου απελευθερώνει νευροπεπτίδια που καταπολεμούν άμεσα το άγχος. Χαρούμενες, ήρεμες ορμόνες, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, απελευθερώνονται όταν το όμορφο χαμόγελό σας απλώνεται στο πρόσωπό σας. Επίσης, το σώμα σας, η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός χαλαρώνουν.
Ναι, όταν νιώθεις χαρούμενος, χαμογελάς. Ωστόσο, η απλή πράξη της περιστροφής των γωνιών του στόματος σας προς τον ήλιο (υποθέτοντας ότι είναι στον ουρανό) μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα γαλήνης και ευτυχίας.
Τι φανταστική καθημερινή συνήθεια: απλά να χαμογελάς. Το χαμόγελό σου είναι μαγικό.
3. Πηγαίνετε στη φύση
Κρατήστε κοντά στην καρδιά της Φύσης… και ξεφύγετε, και ανεβείτε στο βουνό ή περάστε μια εβδομάδα στο δάσος. Πλύνετε το πνεύμα σας .
Στους σύγχρονους κόσμους μας, εύκολα αποσπούν την προσοχή μας: μέσα ενημέρωσης, οθόνες, Διαδίκτυο, τηλεόραση, πινακίδες, διαφημίσεις, άνθρωποι που θέλουν την προσοχή μας, συνεχής θόρυβος, συνεχής διανοητική ακαταστασία. Αυτή η απόσπαση της προσοχής από τον εαυτό μας, και από τον κόσμο όπως είναι πραγματικά, μας κάνει να χάνουμε τόσο πολύ από τον εαυτό μας.
Σε αυτήν την περίπτωση, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο .
Πήγαινε στη φύση. Κάντε μια πεζοπορία ή καθίστε. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας. Απενεργοποιήστε τη μουσική σας. Ακούστε τον ήχο του ποταμού και αφήστε τις γαλήνιες μελωδίες του να ξεπλένουν την ακαταστασία από το μυαλό σας. Καθίστε εκεί σιωπηλά μέχρι να νιώσετε ξανά την ψυχή του κόσμου που αναπνέει γύρω σας. Εκ νέου ευαισθητοποιήστε τον εαυτό σας στη ζωή και την ομορφιά γύρω σας.
Αυτή είναι μια εκπληκτική συνήθεια να υιοθετήσετε. Είτε είστε σε θέση να το κάνετε καθημερινή συνήθεια, κάντε το όσο πιο συχνά μπορείτε.
4. Να είστε παρόντες
Όπου κι αν βρίσκεστε, να είστε ΟΛΟΙ εκεί.
Σχεδόν πάντα, κρατάμε ένα πόδι στο μέλλον και ένα πόδι στο παρελθόν – αυτή η αμήχανη στάση μας κάνει να χτυπάμε στο παρόν.
Όσο συχνά μπορείτε, κοιτάξτε γύρω σας. Καθάρισε το μυαλό σου. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΤΩΡΑ.
Θα χάσετε αυτή τη στιγμή. Πάρτε αυτές τις βαθιές ανάσες.
5. Διαλογιστείτε
Ο διαλογισμός είναι το αντίδοτο σε όλο το δηλητήριο της ζωής σας. Είναι η τροφή της αυθεντικής σας φύσης.
Αυτές οι 3 τελευταίες συνήθειες είναι όλα στον ίδιο χώρο επανασύνδεσης – στον κόσμο, στην παρούσα στιγμή και στην ψυχή σας.
Με αυτόν τον τύπο βαθιάς σύνδεσης με τον εαυτό σας, η εσωτερική ειρήνη είναι αναπόφευκτη. Ο έξω κόσμος δύσκολα θα σας σταματήσει γιατί σύντομα θα συνειδητοποιήσετε πόσο απίστευτα ισχυρό είναι να συνδεθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας.
Ο διαλογισμός δεν χρειάζεται να σημαίνει να κάθεται σε ένα ειδικό μαξιλάρι με  μουσικό φλάουτο, θυμίαμα και κεριά. Ο διαλογισμός μπορεί να είναι οτιδήποτε.
Είναι απλώς η ώρα να γνωρίσετε τον εαυτό σας – να είστε μαζί σας. Είναι καιρός να αισθανθείτε τον εαυτό σας καθώς οι πνεύμονες αναπνέουν και οι καρδιακοί παλμοί σας χτυπάνε. Ο διαλογισμός είναι είτε να ακούτε και να αναγνωρίζετε τη διανοητική συνομιλία σας, είτε να το ησυχάσετε. Μπορεί να κάνει γιόγκα, μπορεί να τρέχει, μπορεί να κάνει τα πιάτα, να χαθεί σε μια χορευτική έκσταση από την  μουσική Ό, τι κι αν είναι, είναι απαραίτητο για την αληθινή, ειρηνική ζωή.
Μπορεί να σας ακούγονται υπερβολικά, απλά πράγματα αλλά αυτές οι μικρές όμορφες αλλαγές είναι που θα κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα σας.
Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου.
Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest