Αυτές οι 5 συνήθειες θα αλλάξουν τη ζωή σου

Share:

Οι παρακάτω συνήθειες θα σου αλλάξουν τη ζωή σου!

1. Αναπνεύστε

Η αναπνοή είναι πολύ σημαντική, είναι ο σύνδεσμος μεταξύ μυαλού και σώματος. Όποια κι αν είναι η κατάστασή σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε το γεγονός ότι το μυαλό σας και ο ρυθμός αναπνοής σας είναι πλήρως συγχρονισμένοι
η γρήγορη, εκτός ελέγχου αναπνοή οδηγεί σε ένα ακανόνιστο, εκτός ελέγχου μυαλό.

Αντιθέτως, η πιο ήρεμη, ελεγχόμενη αναπνοή ισούται με μια πιο ήρεμη, ελεγχόμενη διάνοια. Και όλοι συνειδητοποιούμε τη σημασία ενός ήρεμου, ελεγχόμενου νου.
Γενικά, επτά βαθιές, εστιασμένες, σκόπιμες αναπνοές θα είναι αρκετές. Αυτό είναι το απλούστερο, γρηγορότερο τέχνασμα. Μόλις αποκομίσετε τα οφέλη αυτής της νέας συνήθειας, θα γοητευτείτε και (πολύ σύντομα) θα το κάνετε φυσικά.

2. Χαμόγελο

Μερικές φορές η χαρά σας είναι η πηγή του χαμόγελου σας, αλλά μερικές φορές το χαμόγελό σας μπορεί να είναι η πηγή της χαράς σας. Γνωρίζατε ότι όταν χαμογελάτε, ανεξάρτητα από το εάν φαίνεται εξωτερικά ή όχι, ο εγκέφαλός σας κάνει ένα χαρούμενο πάρτι;

Σε επιστημονικούς όρους, η απλή πράξη του χαμόγελου απελευθερώνει νευροπεπτίδια που καταπολεμούν άμεσα το άγχος. Χαρούμενες, ήρεμες ορμόνες, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, απελευθερώνονται όταν το όμορφο χαμόγελό σας απλώνεται στο πρόσωπό σας. Επίσης, το σώμα σας, η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός χαλαρώνουν.
Ναι, όταν νιώθεις χαρούμενος, χαμογελάς. Ωστόσο, όταν κοιτάζετε τον ήλιο σίγουρα έχετε νιώσει να σας διαπερνά ένα αίσθημα γαλήνης και ευτυχίας.
Τι φανταστική καθημερινή συνήθεια πρέπει να ενσωματώσεις στην καθημερινότητα σου: απλά να χαμογελάς! Το χαμόγελό σου είναι μαγικό.

3. Πηγαίνετε στη φύση

Πηγαίνετε στη καρδιά της Φύσης… και ξεφύγετε… ανεβείτε στο βουνό ή περάστε μια εβδομάδα στο δάσος. Γαληνέψτε το πνεύμα σας.

Στους σύγχρονους κόσμους μας, εύκολα αποσπούν την προσοχή μας: τα μέσα ενημέρωσης, οι οθόνες, το Διαδίκτυο, η τηλεόραση, οι πινακίδες, οι διαφημίσεις, οι άνθρωποι που θέλουν την προσοχή μας, ο συνεχής θόρυβος και η συνεχής διανοητική ακαταστασία. Αυτή η απόσπαση της προσοχής από τον εαυτό μας, και από τον κόσμο όπως είναι πραγματικά, μας κάνει να χάνουμε τόσο πολύ τον εαυτό μας.

Σε αυτή τη περίπτωση, το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να αποσυνδεθείτε από το δίκτυο.

Πήγαινε στη φύση. Κάντε μια πεζοπορία ή καθίστε. Απενεργοποιήστε το τηλέφωνό σας. Απενεργοποιήστε τη μουσική σας. Ακούστε τον ήχο του ποταμού και αφήστε τις γαλήνιες μελωδίες του να ξεπλένουν την ακαταστασία από το μυαλό σας. Καθίστε εκεί σιωπηλά μέχρι να νιώσετε ξανά την ψυχή του κόσμου που αναπνέει γύρω σας. Εκ νέου ευαισθητοποιήστε τον εαυτό σας στη ζωή και την ομορφιά γύρω σας.
Αυτή είναι μια εκπληκτική συνήθεια να υιοθετήσετε. Άμα δεν είστε σε θέση να το κάνετε καθημερινή συνήθεια, κάντε το όσο πιο συχνά μπορείτε.

4. Να είστε παρόντες

Όπου κι αν βρίσκεστε, να είστε ολόκληροι εκεί.

Σχεδόν πάντα, κρατάμε ένα πόδι στο μέλλον και ένα πόδι στο παρελθόν – αυτή η αμήχανη στάση μας κάνει να χτυπάμε στο παρόν.

Όσο συχνά μπορείτε, κοιτάξτε γύρω σας. Καθάρισε το μυαλό σου. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΤΩΡΑ.
Αλλιώς θα χάσετε αυτή τη μοναδική στιγμή. Πάρτε αυτές τις βαθιές ανάσες.

5. Διαλογιστείτε

Ο διαλογισμός είναι το αντίδοτο σε όλο το δηλητήριο της ζωής σας. Είναι η τροφή της αυθεντικής σας φύσης.

Αυτές οι συνήθειες πραγματοποιούνται όλες  στον ίδιο χώρο- στον κόσμο, στην παρούσα στιγμή και στην ψυχή σας.

Με αυτόν τον τύπο βαθιάς σύνδεσης με τον εαυτό σας, η εσωτερική ειρήνη είναι αναπόφευκτη. Ο έξω κόσμος δύσκολα θα σας σταματήσει γιατί σύντομα θα συνειδητοποιήσετε πόσο απίστευτα ισχυρό είναι να συνδεθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας.
Ο διαλογισμός δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι πρέπει να κάθεσαι σε ένα ειδικό μαξιλάρι με  μουσικό φλάουτο, θυμίαμα και κεριά. Ο διαλογισμός μπορεί να είναι οτιδήποτε.

Είναι απλώς η ώρα να γνωρίσετε τον εαυτό σας – να είστε με το μέρος σας. Είναι καιρός να αισθανθείτε τον εαυτό σας καθώς οι πνεύμονες αναπνέουν και οι καρδιακοί παλμοί σας χτυπάνε.

Ο διαλογισμός είναι είτε να ακούτε και να αναγνωρίζετε τη διανοητική συνομιλία σας, είτε να  ησυχάσετε. Μπορείς να κάνεις γιόγκα, μπορείς να τρέχεις, μπορείς να πλύνεις τα πιάτα, να χαθείς σε μια χορευτική έκσταση από τη μουσική .Ό, τι κι αν είναι όμως, είναι απαραίτητο για την αληθινή, ειρηνική ζωή.

Μπορεί να σας ακούγονται υπερβολικά αυτά τα πράγματα αλλά αυτές οι μικρές όμορφες αλλαγές είναι που θα κάνουν την διαφορά στην καθημερινότητα σας.

Μοιράσου αυτό το άρθρο με τους φίλους σου.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest