Αντίσταση στο άγνωστο και πως επηρεάζει το trading ;

Share:

Ως ανθρώπινα όντα βρισκόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με την επιλογή́ ανάμεσα σε δύο μονοπάτια : ένα μονοπάτι που μας κρατάει στο ασφαλές και άνετο δρόμο της υπάρχουσας γνώσης και ένα άλλο που μας προσελκύει να βιώσουμε ένα διαφορετικό́ τρόπο ύπαρξης, λιγότερο περιορισμένο, περισσότερο αποενοχοποιητικό και βαθύτερα πιο ελπιδοφόρο.
Στην καθημερινή μας ζωή λοιπόν, υπάρχουν πράγματα που δεν σκεφτόμαστε δύο φορές. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι 2 + 2 = 4, που είναι μια αλήθεια που δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Αντιθέτως, κάθε στιγμή είναι μοναδική στις αγορές. Ωστόσο, τα περισσότερα συστήματα συναλλαγών βασίζονται σε μοντέλα που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Οι traders που δημιούργησαν αυτά τα μοντέλα συναλλαγών με τις αποφάσεις τους, ενώ στην πραγματικότητα δεν θα διαπραγματευτούν ποτέ στην ίδια σύνθεση ή θα λάβουν τις ίδιες αποφάσεις. Δηλαδή στο trading 2+2 δεν κάνει 4. Οι αγορές, επομένως, σχηματίζουν ένα απίστευτα ποικίλο περιβάλλον όπου σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι πού πρόκειται να γυρίσει η αγορά.

Παρ ‘όλα αυτά, προσπαθούμε αδιάκοπα να εφαρμόσουμε τις ίδιες τεχνικές και τα ίδια patterns (συμπεριφορικά λάθη θα τα δούμε στην πορεία) . Στην ουσία, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό, αλλά είναι πάντα απαραίτητο να έχουμε κατά νου το γεγονός ότι η ιστορική συμπεριφορά της αγοράς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την τρέχουσα δράση στην αγορά.

Γι’ αυτό τον λόγο βγες από τον κύκλο άνεσης σου και κάνε λάθη από τα οποία θα μάθεις.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest