Το πρώτο τρίμηνο στην αγορά των κρύπτο.

Share:

Τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και είμαστε πολύ κοντά στο κλείσιμο του πρώτου τριμήνου για το 2022, ένα τρίμηνο με πολλές εξελίξεις τόσο στο χώρο των κρυπτονομισμάτων όσο και στην παγκόσμια πολιτική και οικονομική σκηνή.

Πάμε να δούμε τις μεταβολές που παρατηρούνται στον χώρο των crypto από την αρχή του χρόνου έως σήμερα. Αρχικά βλέποντας το συνολικό market cap παρατηρούμε μια μείωση από τα 2.2 τρισεκατομμύρια στα 2 τρισεκατομμύρια αυτή τη στιγμή μια πτώση πάνω από 9% δηλαδή.

Όσο αφορά τα πρώτα 10 κρυπτονομίσματα θα γίνει ανάλυση των δεδομένων που παρατηρούμε στα παρακάτω snapshot.

Τιμές των πρώτων 10 κρυπτονομισμάτων σύμφωνα με το market cap στις 1 Ιανουαρίου 2022. Πηγή coinmarketcap.com
Τιμές των πρώτων 10 κρυπτονομισμάτων σύμφωνα με το market cap στις 26 Μαρτίου 2022. Πηγή coinmarketcap.com

Όπως βλέπουμε παραπάνω ο βασιλιάς των crypto, το Βitcoin από τις 47 χιλιάδες βρίσκεται πλέον στις 44 χιλιάδες έχοντας σημειώσει μάλιστα άνοδο κατά 7% την τελευταία εβδομάδα. Το Ethereum που φιγουράρει μόνιμα στη 2η θέση του coinmarketcap έχει υποχωρήσει από τις 3.700 στα 3.100. Το νόμισμα της Binance, BNB, έχει υποχωρήσει και αυτό σημαντικά καθώς από τα 527 δολάρια που βρίσκονταν στην αρχή του έτους πλέον είναι στα 415. Ακόμη σημαντική απώλεια βλέπουμε και στην τιμή του Solana που από τα 170 δολάρια στοιχίζει πλέον μόλις 100 μαζί με το Solana και το Cardano όπου πλέον αξίζει 1.13 το ένα από 1.38.

Τo κρυπτονόμισμα Avalanche και το Polkadot δεν έμειναν ανεπηρέαστα από την πτωτική τάση που προκύπτει στο πρώτο τρίμηνο με τις τιμές τους να διαμορφώνονται στα 84 και 20 δολάρια αντίστοιχα από 114 και 28 που βρίσκονταν.
Μη επηρεασμένα φαίνεται πως είναι το XRP και το Terra LUNA που έχουν μικρές απώλειες κάτω από 1%. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το Tether μαζί με το USD Coin που είναι stable νομίσματα και ακολουθούν την ισοτιμία με το δολάριο από τα 120 δισεκατομμύρια κεφαλαιοποίηση πλέον έχουν 130 δισεκατομμύρια.

Σίγουρα το πρώτο τρίμηνο δεν κύλισε όπως περίμεναν πολύ όμως οι εξελίξεις αυτό το διάστημα ήταν πολλές και σίγουρα η αγορά αυτή δεν θα έμενε ανεπηρέαστη. Άξιο αναφοράς είναι ότι από την αρχή του έτους έχουν υποχωρήσει σημαντικά σχεδόν όλα τα χρηματιστήρια παγκοσμίως και η πτώση συνεχίστηκε εντονότερα με την έναρξη του πολέμου στα τέλη Φεβρουαρίου.

Κλείνοντας το σημερινό άρθρο να προσθέσω ένα πράγμα που πρέπει να σκεφτόμαστε όλοι οι επενδυτές. Πάντα επενδύουμε χρήματα που δεν έχουμε ανάγκη ώστε να μην ρευστοποιούμε σε συνθήκες απώλειας που δεν είχαμε υπολογίσει. Να θυμάστε ότι οι απώλειες σημειώνονται μόνο όταν ρευστοποιούμε την θέση ενώ βρισκόμαστε στα κόκκινα.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest