Διαχείριση μετοχικού κεφαλαίου και συναισθηματική νοημοσύνη

Share:

Πώς λοιπόν μπορούμε να συνδέσουμε την ψυχολογία των συναλλαγών με τις πραγματικές συναλλαγές; Μέσω της διαχείρισης κεφαλαίων και της νοημοσύνης συναισθημάτων. 

Η Διαχείριση χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες:

1. Ο σωστός προγραμματισμός ενός trade.

2. Μια καλή φόρμουλα για τη διατήρηση του κεφαλαίου.

3. Γνωρίζοντας πού να τοποθετήσετε το Stop Loss σας για να αποφύγετε να σταματήσετε νωρίς τα κέρδη.

4. Η σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης, η ψυχολογία του επιτυχημένου trade και η εκμάθηση της πειθαρχίας, του να μην παίζουμε με το trading.

Τι είναι λοιπόν η συναισθηματική νοημοσύνη;

Είναι η ικανότητα να γνωρίζεις, να ελέγχεις και να εκφράζεις τα συναισθήματα σου, καθώς και να χειρίζεσαι διαπροσωπικές σχέσεις με σύνεση και ενσυναίσθηση. Επίσης είναι η ικανότητα ελέγχου των συναισθημάτων σας σε οποιαδήποτε αγχωτική κατάσταση ή αντιληπτή προσωπική κρίση, επιτρέποντας στη δράση σας να δημιουργήσει ένα θετικό, παραγωγικό αποτέλεσμα.

Τέλος η συναισθηματική νοημοσύνη είναι το κλειδί τόσο της προσωπικής όσο και της επαγγελματικής επιτυχίας. Η πειθαρχία είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Μερικές πειθαρχίες που πρέπει να ακολουθήσεις για μια επιτυχημένη διαπραγμάτευση είναι: Πρώτον, εκπαιδεύστε τον εαυτό σας για το πώς λειτουργεί η αγορά, σχεδιάστε και αναλύστε διεξοδικά τις συναλλαγές σας.

Δεύτερον, δημιούργησε ένα σχέδιο συναλλαγών και μην παρεκκλίνεις από αυτό το σχέδιό .

Ύστερα  ποσοτικοποιήσε οποιαδήποτε πιθανή απώλεια και μην διακινδυνεύεις τα πάντα σε μία συναλλαγή .

Τέλος, μείνε συγκεντρωμένος. Σε περίπτωση όμως αμφιβολίας… Μείνε έξω!

Ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι έμποροι είναι να αναγκάσουν την αγορά να κινηθεί προς την προσωπική τους κατεύθυνση. Αυτή είναι μια πολύ ανεπιτυχής και καταστροφική στρατηγική. Ποτέ μην προσπαθείς να αναγκάσεις την αγορά να κάνει ό, τι θέλεις. Αναγνωρίζεις πώς κινείται η αγορά και διαπραγματεύεσαι προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να μάθεις να θέλεις αυτό που θέλει η αγορά και, στη συνέχεια, να κάνεις συναλλαγές προς αυτή τη κατεύθυνση.

Οι σπουδαίοι traders κερδίζουν το trading πρώτα και μετά μπαίνουν στην αγορά… Οι ηττημένοι έμποροι μπαίνουν στην αγορά και μετά προσπαθούν να κερδίσουν.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest