Διαχείριση Ρίσκου

Share:

Η ψυχή σας και το ρίσκο σας είναι παντρεμένα μεταξύ τους.

Πιστεύω ότι το ρίσκο είναι πιθανώς ο πιο σημαντικός παράγοντας σε όλες τις συναλλαγές, καθώς ελέγχει τα πάντα όσον αφορά την επαγγελματική σας καριέρα.

Ας το σκεφτούμε όμως. Όταν υπερβάλλουμε, υπάρχει ένα μικρό μέρος μέσα μας που αισθανόμαστε και ξέρουμε ότι κάνουμε κάτι λάθος. Αυτό το συναίσθημα είναι σίγουρο πως συμβαίνει 100% για έναν λόγο. Αυτό το συναίσθημα λοιπόν είναι έγκυρο. Είναι το πρώτο υποσυνείδητο σήμα ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάτι δεν πάει καλά και κινδυνεύουμε.

Διακινδυνεύσαμε πάρα πολύ χρήματα και θα μπορούσε να γίνει μια πολύ κακή μέρα. Οι συναλλαγές είναι ένα παιχνίδι με βάση το ποσοστό. Ναι, μπορεί να έχετε μια πιθανότητα βάσει ποσοστού, να κερδίσετε ένα τεράστιο trade και να κάνετε μια απίστευτη απόδοση, αλλά πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει αυτό το σύστημα συναλλαγών έως ότου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Αυτό το «τέλειο» trade, δεν είναι πάντα τόσο τέλειο. Προσωπικά, μπορώ να πω ότι έχω κάνει ακριβώς αυτό το λάθος και έχω δει τον λογαριασμό μου να σβήνει. Αυτή η στιγμή εξάντλησης των λογαριασμών είναι τρομερή, αλλά μπορεί να αποφευχθεί εντελώς.

Το πρώτο βήμα είναι αυτό το συναίσθημα, το δεύτερο είναι η ψυχολογική επίθεση. Πιστεύω πως όλοι έχουμε νιώσει ότι δεν μπορούμε να πάρουμε τα μάτια μας από την οθόνη , επειδή είμαστε φοβισμένοι και αγχωμένοι για το τι μπορεί να ακολουθήσει. Αυτό δεν είναι trade, είναι τυχερά παιχνίδια υψηλού επιπέδου.

Γι’αυτό είναι τόσο σημαντικό να αξιοποιήσουμε σωστά το ρίσκο. Δεν είμαστε παίκτες, είμαστε στρατηγικοί υπεύθυνοι ανάληψης κινδύνων σε ένα παιχνίδι βάσει ποσοστού. Όταν βλέπουμε πραγματικά την δύναμη του ρίσκου, η ψυχολογία αρχίζει να μας κάνει να αναρωτιόμαστε. Είμαστε ευάλωτοι λοιπόν και γινόμαστε οι χειρότεροι εχθροί μας σε τέτοιες στιγμές.

Αυτό ξεκίνησε απο μια απείθαρχη επιθυμία να είμαστε άπληστοι. Βασίζοντας το trade σας στην ελπίδα και όχι στα στατιστικά. Έχουμε χάσει κάθε έλεγχο μιας κατάστασης που έπρεπε να έχουμε τον πλήρη έλεγχο. Όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν απλά διακινδυνεύοντας το 2% του account σας. Το βλέπουμε σε κάθε βιβλίο, σε κάθε βίντεο, σε κάθε επιτυχημένο trader… Όλοι λένε το ίδιο πράγμα. ‘Διαχείριση Ρίσκου”.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest