Δισεκατομμυριούχοι ζητούν να πληρώσουν υψηλότερους φόρους

Share:

Περισσότεροι από 120 δισεκατομμυριούχοι και εκατομμυριούχοι ζήτησαν να τους επιτραπεί να πληρώσουν υψηλότερους φόρους. Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει τον ηθοποιό Simon Pegg και επτά άλλους από το Ηνωμένο Βασίλειο, υπέγραψε μια ανοιχτή επιστολή καλώντας τους πλουσιότερους να πληρώσουν περισσότερα για να αποτρέψουν μια «παγκόσμια κρίση».

Περιγράφοντας τον εαυτό τους ως «μέλη της πιο προνομιούχης κατηγορίας ανθρώπων που περπάτησαν ποτέ στη γη», είπαν ότι η ανισότητα είχε προκαλέσει αυξανόμενες εντάσεις σε όλο τον κόσμο.

“Η δυναμική που προκύπτει εγγυάται ότι η παγκόσμια κοινότητα δεν θα ανταποκριθεί επαρκώς στην επικείμενη κλιματική καταστροφή”, πρόσθεσε η ομάδα.

«Αυτό θα είναι καταστροφικό για όλους, συμπεριλαμβανομένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων. Είναι καιρός να δράσουμε ».

Απευθυνόμενοι στους συναδέλφους τους εκατομμυριούχους, είπαν: «Σας προτρέπουμε να προχωρήσετε τώρα – πριν να είναι πολύ αργά – να απαιτήσετε υψηλότερους και δικαιότερους φόρους σε εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους στις χώρες σας και να βοηθήσετε στην πρόληψη της φοροδιαφυγής ατόμων και επιχειρήσεων μέσω διεθνών φόρων  και μεταρρυθμιστικών προσπάθειών »

Η επιστολή πρόσθεσε: «Για να είμαστε σαφείς, κάθε λύση σε αυτή την παγκόσμια κρίση απαιτεί υψηλότερους φόρους σε εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους όπως εμείς. Μπορείτε να συμμετάσχετε μαζί μας για να αποδεχτούμε αυτό το απλό γεγονός και, στη συνέχεια, να μας βοηθήσετε να συνεχίσουμε την επιχείρηση επισκευής του “σπασμένου” κόσμου μας, να συνεργαστούμε για την προώθηση αποτελεσματικών φορολογικών συστημάτων στις χώρες μας αλλά και διεθνώς – ή μπορείτε να αρνηθείτε να είστε μέρος της λύσης και αποδεχτείτε ότι αν αποτύχουμε, εσείς θα φταίτε ».

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest