Στρατηγική: Dollar Cost Averaging

Share:

Dollar Cost Averaging

H πιο απλή και συνάμα κερδοφόρα στρατηγική όσο αφορά το bitcoin ονομάζεται Dollar Cost Averaging,DCA ή αλλιώς Cost Averaging.

Στην συγκεκριμένη στρατηγική αγοράζεις το asset που έχεις επιλέξει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συνηθώς ανά εβδομάδα ή μήνα, με ένα συγκεκριμένο ποσό επένδυσης κάθε φορά. Επιπρόσθετα με αυτήν την μέθοδο δεν σε ενδιαφέρει άμα η τιμή είναι χαμηλή ή υψηλή αυτήν την περίοδο για το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο που έχεις επιλέξει.

DCA στο Bitcoin

Αυτή τη στιγμή η τιμή του bitcoin βρίσκεται στα 54.800 δολάρια. Κάποιος που θα είχε ξεκινήσει να επενδύει 100 δολάρια κάθε μήνα πριν από 5 χρόνια, σήμερα θα είχε περίπου  70 χιλιάδες δολάρια, με μόλις 6 χιλιάδες συνολική επένδυση. Η στρατηγική DCA είναι κερδοφόρα για το BTC ενώ μπορείτε να δείτε και εσείς τι επιστροφή θα είχατε αν είχατε αρχίσει πριν 1,2 ή και παραπάνω χρόνια κάνοντας κλικ εδώ.

DCA σε άλλα assets

Η στρατηγική DCA μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα μπορεί κανείς να επιλέξει μια μετοχή που πιστεύει ότι η τιμή της θα έχει ανέβει στα επόμενα 5 χρόνια και να βάζει ένα σταθερό ποσό σε αυτή κάθε μήνα ή ακόμη και κάθε εβδομάδα.

*Το παρών άρθρο αποτελεί πηγή πληροφόρησης και σε καμία περίπτωση δεν είναι προτροπή για αγορά των εμπορευμάτων που αναφέρονται σε αυτό.

Feel free to ask me whatever you want

 

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest