Εγώ, προσδοκίες και συναισθήματα

Share:

«Πώς ξεφορτώνομαι τα συναισθήματα;»

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση γιατί σε κανέναν δεν αρέσει η απάντηση. Η απάντηση είναι ότι δεν τα ξεφορτώνεσαι.

Τα συναισθήματα είναι επιστημονικά αδύνατο να απαλυνθούν, αλλά μπορούν να ρυθμιστούν. Ας μιλήσουμε για το επιβλαβές “E” που σαμποτάρει τις συναλλαγές σας .Το 90% των traders που προπονώ έρχονται σε εμένα ρωτώντας πώς μπορούν να το νικήσουν.

Παλεύουν ξανά και ξανά με τις συναλλαγές τους, και το μόνο που καταφέρνουν είναι να βγαίνουν από τον αγώνα με μειωμένη αυτοεκτίμηση. Αυτό που πιστεύω πραγματικά είναι ότι το πρόβλημα με έναν έμπορο δεν είναι τα συναισθήματα που αισθάνονται, αλλά μια λέξη που αρχίζει με «E».

Expectations.

Οι προσδοκίες για την απόδοση τους, οι προσδοκίες για την αγορά και οι προσδοκίες για το πώς θα έπρεπε να είναι η ζωή τους.

Με αυτήν την προσδοκία έρχεται μια άλλη επιβλαβής λέξη Ε, το Εγώ. Με το Εγώ και τις Προσδοκίες, ένας έμπορος θα αψηφήσει αυτό που είναι σαφώς σωστό μπροστά στα μάτια του για να αποδείξει ότι προστατεύει την ταυτότητα του εις βάρος της απόδοσης του.

Οι traders ξεχνούν ότι τα συναισθήματα είναι αυτά που τους δημιούργησαν τη δύναμη του χαρακτήρα τους. Είναι τα συναισθήματα ελπίδας που τους έκαναν να σκεφτούν για μια καλύτερη ζωή.

Συναισθήματα θάρρους που τους έκαναν να αποφασίσουν να ακολουθήσουν αυτό το μονοπάτι.

Στην πραγματικότητα, είναι και τα συναισθήματα που τους ενοχλούν για να διατηρήσουν τον έλεγχο της έκθεσης τους στον κίνδυνο και στον φόβο της υπερβολικής υπεροχής ,αλλά και στην λήψη ενός margin call.

Η ζωή, γενικά, πρέπει να έχει μια υγιή ισορροπία του καθενός. Στην πραγματικότητα, ένα υγιές <<Εγώ>> θα πει στον trader ότι μπορεί να νικήσει τις πιθανότητες και να γίνει ένας από τα πολυπόθητα κερδοφόρα Trading Rockstars.

Ένα υγιές ποσό προσδοκίας μας λέει ότι η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο εάν διαχειριζόμαστε τον κίνδυνο. Η προσδοκία ότι οι traders ΠΡΕΠΕΙ να είναι χωρίς συναισθήματα προκαλεί αποτυχία, επειδή είναι ένας αδύνατος στόχος να επιτευχθεί. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια αποδοχή του τι μπορεί να συμβεί και να μάθουμε πώς να χρησιμοποιούμε τον κανόνα προς όφελος μας.

Σε τελική ανάλυση, «Κάθε μάχη κερδίζεται πριν να γίνει» και η άρνηση του τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της συναλλαγής είναι ένας σίγουρος τρόπος να χάσετε. Αντί να ζητάμε από τους trades να αγνοήσουν τα συναισθήματα τους, είναι καιρός να τους διδάξουμε πώς να το αντιμετωπίσουν.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest