Ένστικτά στο trading

Share:

Σιγουρά έχει προκύψει μια κατάσταση είτε σε demo είτε σε real όπου είχατε ένα ισχυρό προαίσθημα ότι η κίνηση της τιμής θα γίνει με ένα συγκεκριμένο τρόπο, αλλά δεν είχατε αρκετή αυτοπεποίθηση και τόλμη ώστε να πάρετε αυτή την συναλλαγή.

Όταν η τιμή τελικά ακολούθησε την κίνηση που είχατε προβλέψει, νιώσατε απογοήτευση με τον εαυτό σας, που δεν δείξατε εμπιστοσύνη στο προαίσθημα σας.

Στην πλειοψηφία των traders έχει προκύψει αυτό το δίλημμα ότι εάν οι συναλλαγές τους βασιζόταν 100% βάσει των ενστίκτων και προαισθημάτων θα λειτουργούσαν η όχι.

Πολλά έχουν ειπωθεί για το αν πρέπει να βασίζεται κανείς αποκλειστικά στα ένστικτα του. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να δείχνουμε εμπιστοσύνη στα ένστικτα μας.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει ο καθένας μας να πετάξει στα σκουπίδια την στρατηγική και την ανάλυση του.

Μην μπερδεύεστε με την λήψη παρορμητικών συναλλαγών που βασίζονται αποκλειστικά στο ένστικτο σας. Οι συναλλαγές απαιτούν έναν ειδικό τύπο διαίσθησης που πολλοί αναφέρουν ως αίσθημα αγοράς.

Αυτό αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο της καριέρας σας,  όπου έχετε αποκτήσει αρκετή εμπειρία ώστε να είστε σε συγχρονισμό με τις κινήσεις της αγοράς και να εντοπίσετε γρήγορα την κατάλληλη συναλλαγή για εσάς.

Εάν έχετε αφιερώσει αρκετό χρόνο στην οθόνη και έχετε κάνει σωστή σκόπιμη πρακτική, μπορείτε να αποκτήσετε μια αίσθηση του τρόπου συμπεριφοράς των αγορών σε συγκεκριμένες στιγμές, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε μια καλύτερη ιδέα για το πώς θα κινηθεί η τιμή αργότερα.

Επίσης καλό θα ήταν να σημειώνετε τις συναλλαγές που το ένστικτο σας έλεγε να πάρετε, έτσι με την πάροδο του χρόνου θα αρχίσετε να έχετε αυτοπεποίθηση σχετικά με αυτές.

Απλά να θυμάστε πάντα να εφαρμόζετε τη σωστή διαχείριση κινδύνου και να έχετε ένα σχέδιο εξόδου σε περίπτωση που δεν πάει προς την κατεύθυνση που είχατε προβλέψει.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest