Γιατί είναι τόσο σημαντική η εμπορική ψυχολογία;

Share:

Ίσως ακούσατε ότι το 90% των traders αποτυγχάνουν. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό ισχύει επειδή δεν ξέρουν τι κάνουν. Αυτό δεν είναι αλήθεια, απλά δεν κάνουν αυτό που ξέρουν ότι πρέπει να κάνουν.
Ας ξεκινήσουμε με ένα κουίζ : Έχετε δύο traders, τον A και τον B.
Ο trader A έχει την καλύτερη στρατηγική συναλλαγών, αλλά πολύ κακή αυτοπειθαρχία και διαχείριση κινδύνων. Ο trader B χρησιμοποιεί πολύ βασική στρατηγική, έχει μια βασική κατανόηση των συναλλαγών, αλλά έχει αλεξίσφαιρη ψυχολογία συναλλαγών και διαχείριση κινδύνων.
Ποιος είναι πιο επιτυχημένος;
Εάν μαντέψατε τον trader B, είστε σωστοί. Με την καλύτερη στρατηγική στον κόσμο, αλλά με κακή ψυχολογία συναλλαγών, θα υπάρχει πάντα αποτυχία.
Ας δούμε όμως γιατί η εμπορική ψυχολογία είναι τόσο σημαντική κατανοώντας κάποιους κανόνες που πρέπει να τηρούμε όταν κάνουμε συναλλαγές.
1) Να γνωρίζετε πάντα την αναλογία κινδύνου / ανταμοιβής κάθε συναλλαγής. Εάν μια συναλλαγή δεν έχει αξιοπρεπή αναλογία, τότε αυτό το trade δεν αξίζει να γίνει.
2) Ποτέ μην κάνετε συναλλαγή όπου η απώλεια (κίνδυνος) είναι πολύ μεγάλη.
3) Τοποθετήστε το stop-loss σας βάση της τεχνικής σας ανάλυσης.
4)Ποτέ μην πηγαίνετε all-in(ή με την νοοτροπία να τα παίξετε όλα) σε μια συναλλαγή.
5) Μην μπαίνετε σε μια θέση επειδή αισθάνεστε ότι πρέπει να είστε σε ένα trade. Η αγορά αφορά την υπομονή και είναι εντάξει να μην κάνετε συναλλαγές για μερικές ημέρες.
6) Συναλλαγή μόνο με μια προγραμματισμένη στρατηγική. 
7)Είναι συνετό να κοιτάζετε την απώλεια συναλλαγών ως κόστος επιχειρηματικής δραστηριότητας, να μελετάτε τις απώλειες σας και να μαθαίνετε από αυτές.
8)Ποτέ μην παντρευτείτε την προκατάληψή σας. Όταν αισθάνεστε υπερβολικά αισιόδοξα ή απαισιόδοξα , κάντε ένα βήμα πίσω και αναλύστε ξανά την κατάσταση από την αντίθετη οπτική γωνία.
9) Αποφύγετε τις υπερβολικές συναλλαγές.
10) Αφού κλείσετε ένα εξαιρετικά κερδοφόρο ή μη κερδοφόρο trade, κάντε ένα διάλειμμα και καθαρίστε το κεφάλι σας πριν επιστρέψετε.
Τέλος, μετά από μια απώλεια, αποφύγετε να μπείτε στο επόμενο trade αναμένοντας να βγάλετε πίσω την χασούρα.
Αν σε βοήθησαν αυτές οι συμβουλές, άφησε το email σου εδώ.
Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest