Γιατί οι Αμερικανοί Αγόρασαν 11 δισ. δολάρια σε αυτά;

Share:

Τι είναι το I Bond; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Τα ομόλογα I πληρώνουν ετήσιο επιτόκιο 9,62% μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και παραμένουν ελκυστικά για τους επενδυτές.

Αυτά τα προσαρμοσμένα με τον πληθωρισμό ομόλογα των ΗΠΑ πληρώνουν ετήσιο επιτόκιο  9,62%  μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά από τον επόμενο μήνα το επιτόκιο αυτό αναμένεται να μειωθεί αρκετές ποσοστιαίες μονάδες .

Οι Αμερικανοί άρπαξαν σχεδόν 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτά τα ομόλογα τους τελευταίους έξι μήνες, σε σύγκριση με περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο το 2020 και το 2021, σύμφωνα με τα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών.

Πού αγοράζω ομόλογα I;
Οι επενδυτές δημιουργούν έναν λογαριασμό στον ιστότοπο TreasuryDirect για να αγοράσουν ηλεκτρονικά ομόλογα.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να αγοράσω ομόλογα I και πρέπει να αγοράσω ολόκληρη την ετήσια κατανομή των 10.000 $ μονομιάς;

Υπάρχει ένα ετήσιο όριο 10.000 $ ανά άτομο για τα I Bonds, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες στρατηγικές για υπέρβαση αυτού του ανώτατου ορίου.

Το επιτόκιο I Bond βασίζεται σε έναν υπολογισμό που συνδέεται με τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 8,5% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο , τον ταχύτερο ρυθμό από τον Δεκέμβριο του 1981, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας.

Ορισμένοι οικονομολόγοι λένε ότι ο πληθωρισμός μπορεί να έχει κορυφωθεί, και αν αυτό συμβαίνει, το επιτόκιο των ομολογιών I μπορεί να αρχίσει να μειώνεται καθώς πέφτει το ποσοστό του πληθωρισμού.

Πότε πληρώνονται οι τόκοι I Bond;
Οι τόκοι καταβάλλονται εφάπαξ κατά την εξαργύρωση του ομολόγου.

Ένα I Bond κερδίζει τόκους μηνιαίως από την πρώτη ημέρα του μήνα κατά την ημερομηνία έκδοσης, επομένως εάν αγοράσετε ένα ομόλογο στις 20 Μαΐου, θα λάβετε τόκο για ολόκληρο τον μήνα Μάιο, είπε η κα Ladd, στο American Institute of Certified Δημόσιοι Λογιστές.

Πηγή: The Wall Street Jounral

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest