Γιατί το trading είναι τόσο δύσκολο;

Share:

Πιστεύουμε ότι η Ψυχολογία συναλλαγών καθώς και η σωστή διαχείριση κινδύνων είναι τα πιο σημαντικά πράγματα στις συναλλαγές.
Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης το λιγότερο δημοφιλές θέμα. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να περάσουν αμέτρητες ώρες αναζητώντας αυτήν την τέλεια στρατηγική που θα τους φέρει έσοδα, αλλά αν δεν μπορούν να κρίνουν σωστά, δεν θα γίνουν ποτέ επικερδής έμποροι.
Οι περισσότερες σελίδες συναλλαγών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα σας πουν ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να αγοράσετε ένα σύστημα συναλλαγών ή να λάβετε μέρος σε ένα σεμινάριο και θα είστε πλούσιοι για το υπόλοιπο της ζωής σας. Εάν ένας <<γκουρού>> forex προσφέρει ένα ποιοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, δεν θα πρέπει, θεωρητικά, να έχει κανένα πρόβλημα να προσεγγίσει ενδιαφερόμενους προωθώντας μόνο αυτό το πρόγραμμα. Ωστόσο, οι περισσότεροι traders στην πραγματικότητα δεν οδηγούν Maserati’s και Lamborghini.
Επομένως, πού είναι το πρόβλημα; Οι πιο έμπειροι traders συμφωνούν ως επί το πλείστον ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η στρατηγική τους αλλά η ψυχολογία και η πειθαρχία τους. Εν ολίγοις, δεν είναι αρκετά πειθαρχημένοι για να κάνουν ό, τι έχουν αρχίσει και το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα γίνουν εκατομμυριούχοι.
ψυχολογία και η πειθαρχία τους.
Οπότε, το trading είναι δύσκολο γιατί το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο να λειτουργεί με βάση την αιτιότητα. Από μικρή ηλικία, έχουμε συνηθίσει στο γεγονός ότι μια συγκεκριμένη δράση θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση στην οποία συνήθως δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ. Για παράδειγμα, εάν διαβάζαμε για ένα διαγώνισμα , θα περιμέναμε μια καλή βαθμολογία ή εάν πάρουμε ένα δίπλωμα λεωφορείου, θα περιμέναμε να είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε το λεωφορείο.
Πώς λειτουργεί στις συναλλαγές;
Στις συναλλαγές, δεν υπάρχει άμεση αναλογία μεταξύ του αριθμού των ωρών που ξοδεύονται στη μελέτη, της διαπραγμάτευσης και των κερδών. Ασυνείδητα, περιμένουμε ότι άμα ξοδεύουμε πολλές ώρες την ημέρα στην μελέτη και την διαπραγμάτευση, τα κέρδη πρέπει να πραγματοποιούνται σχεδόν αυτόματα. Όταν τα κέρδη δεν εκπληρώνονται, αρχίζουμε να αισθανόμαστε απογοητευμένοι. Άρα το trading μπορεί να είναι δύσκολο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με την κατάλληλη πειθαρχία δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου.
Μπορείς να αφήσεις το email σου εδώ για να ενημερώνεσαι με συνέπεια για την παγκόσμια αγορά και tips για την αυτό βελτίωση σου.
Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest