Γιατί ξεφεύγουμε από το πλάνο μας

Share:

Τα πιο συνηθισμένο λάθος που κάνει ένας trader είναι να μην έχει ένα ακριβές πλάνο σχετικά με την στρατηγική του και να μην το τηρεί πιστά. Αυτό συνήθως συμβαίνει για τους εξής λογούς:

Βαρεμάρα

Αρχικά, η βαρεμάρα που μπορεί να δημιουργεί σε έναν trader η αγορά συναλλάγματος λόγω της 24ωρης λειτουργίας της, παρ’ ότι δεν υπάρχουν ευκαιρίες όλη την μέρα.

Δυστυχώς κάποιοι traders αναγκάζουν τον εαυτό τους να πάρει συναλλαγή, χωρίς να έχουν δει κάτι ουσιαστικό απλά για να σπάσουν λίγο την βαρεμάρα και να  χαρούν λίγο με την νίκη που πιστεύουν ότι θα έχουν. Δηλαδή, δεν ακολουθούν το πλάνο τους και παίρνουν συναλλαγές οπού υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπαιρναν.

Απόσπαση προσοχής

Έπειτα, η απόσπαση της προσοχής ενός trader μπορεί να τον οδηγήσει στην αποτυχία. Αν καταλάβετε την ώρα που περιμένετε μια συναλλαγή ότι παρατηρείτε άλλα πράγματα στο Facebook ή στο Instagram καλυτέρα να μείνετε εκτός.

Αυτού του είδος οι περισπασμοί μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια της προσοχής σας. Να θυμάστε ότι η αγορά δεν περιμένει κανέναν και χρειάζεται την πλήρη προσοχή σας.

Υπερβολική αυτοπεποίθηση

Ένας άλλος λόγος είναι η υπερβολική αυτοπεποίθηση, όπου μετρά από ένα σερί συνεχομένων νικών που ένας καινούργιος trader θα έχει αποκτήσει. Αυτό πιθανότερα θα θολώσει την κρίση του και θα τον οδηγήσει να κάνει πράγματα εκτός του πλάνου του.

Κούραση

Τέλος, ένας σημαντικός λόγος είναι η κούραση, ψυχική ή σωματική. Με μεγάλη ευκολία, μπορεί να χάσετε τη συγκέντρωσή σας όταν είστε εξαντλημένοι. Συχνά, αυτό οδηγεί σε πιο αργούς χρόνους αντίδρασης και το μυαλό σας μπορεί να μην επεξεργάζεται τα πράγματα τόσο διεξοδικά.

Οπότε, όταν βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση απλά κάντε ένα διάλειμμά και μείνετε εκτός συναλλαγών. Έτσι, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βλάψετε τον λογαριασμό σας!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest