Η Honda στο διάστημα?

Share:

Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda αναπτύσσει ένα μερικώς επαναχρησιμοποιήσιμο όχημα εκτόξευσης για μικρούς δορυφόρους με μια έναρξη δοκιμής που θα διεξαχθεί μέχρι το 2030.

Η επιχείρηση αποκάλυψε το σχέδιο στις 30 Σεπτεμβρίου, αναφέροντας ότι οι βασικές τεχνολογίες αυτοκινήτων για καύση, ρευστό, τηλεχειρισμό και καθοδήγηση θα εφαρμοστούν στον πύραυλο.

Αυτό αποτελεί μέρος του οράματος της Honda για το 2030, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία που εδρεύει στο Τόκιο πρόκειται επίσης να επεκτείνει το επιχειρηματικό της χαρτοφυλάκιο σε ιπτάμενα αυτοκίνητα, γνωστά και ως αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), ρομπότ με πολλά δάχτυλα και παραγωγή ενέργειας στη σεληνιακή επιφάνεια. Αυτή η πολύπλευρη στρατηγική, με τη σειρά της, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες συνδεδεμένες μηχανές ( τα πάντα, από αυτοκίνητα μέχρι συσκευές και βοηθητικά προγράμματα που είναι online ) και να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες υπηρεσιών και εσόδων στη Γη και το διάστημα.

«Οι τεχνολογίες για την καύση και τον έλεγχο των πυραύλων και το χαμηλότερο κόστος είναι ήδη στα χέρια των κατασκευαστών αυτοκινήτων. Θα αλλάξουμε απλά το πεδίο όπου εφαρμόζονται οι τεχνολογίες,» δήλωσε ο CEO της Honda Toshihiro Mibe, σύμφωνα με την Nikkei Asia.

Η Honda είπε ότι άρχισε τις εργασίες στα τέλη του 2019 σχετικά με τις απαιτήσεις μηχανικής για μια επαναχρησιμοποιήσιμη πυραύλων. «Αυτή η ανάπτυξη πυραύλων ξεκίνησε από την πρόταση που έγινε από νέους μηχανικούς της Honda που ήθελαν να κατασκευάσουν ένα μικρό πύραυλο με τη χρήση βασικών τεχνολογιών», η εταιρεία είπε σε μια δήλωση στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι θα δαπανήσει 5 τρισεκατομμύρια γιεν για την έρευνα και την ανάπτυξη κατά τα επόμενα έξι χρόνια, αλλά δεν προσδιόρισε ποιο ποσοστό αυτού του ποσού θα δαπανηθεί για την ανάπτυξη πυραύλων. Αν και οι προδιαγραφές του πυραύλου παραμένουν επίσης άγνωστες, η Nikkei Asia ανέφερε ότι θα χρησιμοποιούσε υγρό προωθητικό και θα ήταν σε θέση να μεταφέρει δορυφόρους βάρους μικρότερου του 1 τόνου σε χαμηλή γήινη τροχιά.

Η Honda είπε ότι το ρομπότ θα είναι εξοπλισμένο με ένα χέρι με πολλά δάχτυλα με την ικανότητα τόσο απαλά να πάρει ένα μικρό αντικείμενο με τα δάχτυλα και τη δύναμη να ανοίξει ένα σφιχτό καπάκι βάζο, στο επίπεδο του ανθρώπινου χεριού. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως ως ένα απομακρυσμένο υποκατάστατο για την εκτέλεση εργασιών, όπως ένας παραϊατρικός έλεγχος του ρομπότ για να παρακολουθήσουν σε ένα τραυματισμένο άτομο. Αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο διάστημα. Το ρομπότ αναμένεται να ξεκινήσει τεχνολογικές επιδείξεις από το Μάρτιο του 2024 και να δούμε «πρακτική χρήση» στη δεκαετία του 2030, η εταιρεία δήλωσε.

Όσον αφορά την παραγωγή ενέργειας στη σεληνιακή επιφάνεια, η Honda και η Ιαπωνία Aerospace Exploration Agency (JAXA) κάνουν μια κοινή μελέτη σκοπιμότητας για ένα «κυκλοφορικό σύστημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» στο διάστημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για την παροχή οξυγόνου, υδρογόνου, και ηλεκτρικής ενέργειας για το πλήρωμα . Εξετάζουν την πιθανότητα διάσπασης του σεληνιακού νερού σε συστατικά μέρη υδρογόνου και οξυγόνου, με τις τεχνολογίες κυψελών καυσίμου της Honda και τις τεχνολογίες ηλεκτρόλυσης νερού

Αφήστε το email σας εδώ ωστε να μένετε ενήμεροι .

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest