Η αλήθεια για την αξία του χρόνου στη ζωή

Share:

«Ο χρόνος είναι πολύτιμος»

Σίγουρα, έχετε ακούσει τους ανθρώπους να λένε ότι «ο χρόνος είναι πολύτιμος» ή  “ο χρόνος είναι χρήμα“.

Πράγματι αυτό είναι αλήθεια, δυστυχώς όμως οι περισσότεροι άνθρωποι συνεχίζουν να σπαταλούν το χρόνο τους σε πράγματα που δεν έχουν σημασία ή πράγματα που δεν υποστηρίζουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Πράγματα όπως ο συνεχής έλεγχος των κοινωνικών μέσων, το κουτσομπολιό και τα σχετικά μας κάνουν να σπαταλάμε τον χρόνο μας συνήθως ασυνείδητα.

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι – ίσως και εσείς – δεν συνειδητοποιούν καν ότι ασκούν μια μη παραγωγική συμπεριφορά.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές γρήγορες και εύκολες μεθόδους που μπορείτε να υιοθετήσετε όπου θα σας κάνουν να γίνετε κύριος τόσο του χρόνου όσο και της ζωής σας.

Και τα καλύτερα νέα;

Θα σας δείξω ακριβώς πώς να έχετε όφελος από αυτές τις μεθόδους σε αυτό το άρθρο.

Η σπατάλη χρόνου είναι σπατάλη ζωής!

Στη δουλειά, πιθανότατα, πολλοί άνθρωποι σπαταλούν πολύτιμο χρόνο επειδή δεν διαθέτουν οργάνωση

Τα εισερχόμενά τους γεμίζουν από μη αναγνωσμένα email.  Το γραφείο τους είναι γεμάτο σκουπίδια.  Και οι παρουσιάσεις τους σε συναντήσεις είναι συχνά βιαστικές και απροετοίμαστες. Αυτά τα προβλήματα δεν προκύπτουν από την τεμπελιά, αντιθέτως, πολλά άτομα σε αυτή την περίπτωση εργάζονται σκληρά!

Ωστόσο, λόγω της έλλειψης οργάνωσής τους, «πετάνε» το χρόνο και την ενέργειά τους. Στο σπίτι, πολλοί άνθρωποι χάνουν χρόνο ψάχνοντας ατελείωτα στο ίντερνετ και παρακολουθώντας τις τελευταίες εκπομπές του Netflix.

Ο χρόνος που σπαταλά κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης σημαντικός!

Για παράδειγμα, εάν ξοδεύετε μόνο μια ώρα την ημέρα στα κοινωνικά μέσα, αυτό ισοδυναμεί με 15 ολόκληρες ημέρες του έτους σας.

Παρόλο που είναι ωραίο να περνάτε λίγο χρόνο στα κοινωνικά μέσα και να παρακολουθείτε τηλεόραση – αν θέλετε να συνεχίσετε στη ζωή – θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ένα μέρος του ελεύθερου σας χρόνου αφιερώνεται για να παραμένετε σε φόρμα μέσω σωστής διατροφής και άσκησης.

Ο χρόνος στο σπίτι είναι επίσης ιδανικός για την εκμάθηση νέων πραγμάτων μέσω βιβλίων, βίντεο και μαθημάτων.

Φανταστείτε πόσο πιο παραγωγικός θα γίνει κάποιος αν μάθει να είναι οργανωμένος στην εργασία και πειθαρχημένος καθώς και δημιουργικός στο σπίτι.  Η απάντηση είναι ένας τόνος!  Αλλά δεν θα ενισχυθεί μόνο η παραγωγικότητά σου.  Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση σου θα αυξηθούν επίσης.

Εάν αναγνωρίσετε τον εαυτό σας σε οποιοδήποτε από τα παραπάνω παραδείγματα, μην ανησυχείτε, καθώς θα σας εξηγήσω τώρα πώς μπορείτε να γίνετε κύριος του χρόνου.

Πώς να πάρουμε πίσω τον έλεγχο του χρόνου. Ο έλεγχος του χρόνου είναι απαραίτητος εάν κάποιος θέλει να έχει τον έλεγχο της ζωής και του πεπρωμένου σας.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι πώς να δώσετε προτεραιότητα στα καθήκοντα και τις ευθύνες σας.

Για παράδειγμα, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε πάντα όταν συνδέεστε κάθε μέρα;  Διαβάζετε όλα τα email σας; Εάν το κάνετε, τότε δυστυχώς δεν είναι η πιο παραγωγική αρχή της εργάσιμης ημέρας σας. Μην απογοητεύεστε.

Αντ’ αυτού, θα σας προτείνω να περάσετε τα πρώτα 5-10 λεπτά της ημέρας σας κάνοντας μια λίστα με τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε την ίδια ημέρα.  Μόλις έχετε τη λίστα σας, τότε θα πρέπει να ταξινομήσετε στη συνέχεια κατά σειρά προτεραιότηταςΕπείγουσες εργασίες στο επάνω μέρος της λίστας σας, μη απαραίτητες εργασίες στο κάτω μέρος της λίστας σας.

Όταν το κάνετε αυτό καθημερινά, θα παρατηρήσετε τέσσερα θετικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας:

1.  Θα πλησιάζετε πάντα τις προθεσμίες σας
2. Θα κάνετε περισσότερη δουλειά
3. Θα αισθανθείτε να έχετε τον έλεγχο
4. Θα είστε χαλαροί και απαλλαγμένοι από το άγχος

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο για τα προσωπικά σας πράγματα, όπως η προετοιμασία γευμάτων, το πλυντήριο και το περπάτημα του σκύλου σας.

Απλώς πρέπει να αποφασίσετε στην αρχή της ημέρας / εβδομάδας, τα βασικά καθήκοντα σας, όπως η αγορά φαγητού και τα απαραίτητα , θα ενταχθούν στην πρώτη κατηγορία.

Εργασίες όπως ο καθαρισμός του σπιτιού σας και η πλήρωση του αυτοκινήτου σας πιθανότατα εντάσσονται στη δεύτερη κατηγορία.  Ενώ εργασίες όπως η συνομιλία με τους φίλους σας στο Instagram θα πάνε στην τρίτη κατηγορία.

Μια άλλη στρατηγική που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τον χρόνο σας είναι να εξετάσετε αυτήν τη σύγκριση μεταξύ χρόνου και χρήματος:
Η πλειονότητα των ανθρώπων επιλέγει να δώσει βάρος στα χρήματα – συγκεκριμένα, προσπαθώντας να κερδίσει όσο περισσότερα χρήματα μπορεί – παρά να επικεντρωθεί στο χρόνο.

Ωστόσο, αν το σκεφτείτε για λίγο, τα χρήματα έρχονται και φεύγουν, αλλά όταν περνά ο χρόνος δεν μπορείτε ποτέ να τον πάρετε πίσω.  Επιπλέον, ο χρόνος είναι επίσης αυστηρά περιορισμένος, καθώς ο καθένας μας περνά μόνο μερικές δεκαετίες σε αυτόν τον πλανήτη.

Ένα άλλο πράγμα που θα ήθελα να λάβετε υπόψη είναι η ποιότητα έναντι της ποσότητας. Η ποιότητα ζωής σας καθορίζεται από την ποιότητα του χρόνου σας.  Τα λεπτά σας κάνουν τις ώρες σας και οι ώρες σας κάνουν τις μέρες σας.  Επομένως, το πώς περνάτε κάθε στιγμή είναι κρίσιμο για τον τρόπο που ζείτε τη ζωή σας.

Για να σας βοηθήσουμε να εστιάσετε στην ποιότητα του χρόνου και στην ποιότητα ζωής, αναρωτηθείτε τώρα αυτές τις ερωτήσεις:

“Πόσο χρόνο σε μια μέρα ξοδεύετε θυμωμένος, ανήσυχος ή δυστυχισμένος;”
“Πόσο χρόνο σε μια μέρα ξοδεύετε να συνδεθείτε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο σε αντίθεση με το να βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο με αυτούς;”
“Πόσος χρόνος επιτρέπετε για τη βελτίωση του εαυτού σας κάθε μέρα, εβδομάδα, μήνα ή έτος;”

Εάν αυτές οι ερωτήσεις επισημαίνουν αδυναμίες στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το χρόνο σας, τότε μην αισθάνεστε άσχημα γι’ αυτό.
Αντ’ αυτού, αρχίστε να λαμβάνετε μέτρα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.  Αυτό θα σας οδηγήσει στο να είστε υπεύθυνοι για την ποιότητα του χρόνου και της ζωής σας.

Θυμηθείτε: Ο χρόνος είναι πεπερασμένος, οπότε αντί να τον σπαταλάτε, αξιοποιήστε στο έπακρο!

Ο έλεγχος του χρόνου σας θα σας επιτρέψει να κυριαρχήσετε τη ζωή σας.
Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε χρόνια για να δείτε τα αποτελέσματα.  Στην πραγματικότητα, περιμένω να δείτε θετικά αποτελέσματα μέσα σε λίγες μέρες.  Και μόλις δείτε αυτά τα αποτελέσματα για τον εαυτό σας, φυσικά θα θέλετε να συνεχίσετε με τη νέα σας προσέγγιση διαχείρισης χρόνου.

Πραγματική αξία του χρόνου

Αυτός ο μετασχηματισμός θα δημιουργήσει κυριολεκτικά έναν νέο εαυτό!

«Γνωρίστε την πραγματική αξία του χρόνου.  Χωρίς αδράνεια, καμία τεμπελιά, καμία αναβλητικότητα: ποτέ μην αναβάλλετε για αύριο αυτό που μπορείτε να κάνετε σήμερα”  – Philip Stanhope, 4ος κόμης του Τσέστερφιλντ

Όπως αναφέρει το παραπάνω απόσπασμα, μην αφήσετε τον χρόνο να σας περάσει. Αντιθέτως, ξεκινήστε τώρα για να λάβετε θετική δράση.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest