Η Ε.Ε. θέλει όλες οι εταιρείες να έχουν αυτό…

Share:

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των προσωπικών συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά. Ωστόσο, πολλά από αυτά τα λεγόμενα προϊόντα είναι εξαιρετικά ευάλωτα σε hacks και εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Στην πραγματικότητα, επιθέσεις ransomware στο πλανήτη συμβαίνουν κάθε περίπου 11 δευτερόλεπτα και, σύμφωνα με την Cybersecurity Ventures, στοίχισαν στην παγκόσμια οικονομία περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι. Εν τω μεταξύ, οι επιθέσεις DDoS – κακόβουλες προσπάθειες για διακοπή ή διακοπή της πρόσβασης σε υπηρεσίες ή ιστότοπους του Διαδικτύου – κόστισαν στην οικονομία της ΕΕ περίπου 65 δισεκατομμύρια ευρώ το 2020. Στο Βέλγιο σχεδόν 1.000 επιχειρήσεις επλήγησαν από εγκλήματα στον κυβερνοχώρο το 2021 — αύξηση 300% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανάλυση της Mastercard.

Η πλειονότητα των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο συνεπαγόταν επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού και ransomware. Νωρίτερα φέτος, το Global Cybersecurity Outlook του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ανέφερε ότι το μέσο κόστος μιας παραβίασης στον κυβερνοχώρο για μια εταιρεία ήταν 3,6 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, οι στοχευμένες εταιρείες είδαν τις τιμές των μετοχών να πέφτουν και αφιέρωσαν κατά μέσο όρο 280 ημέρες για να εντοπίσουν και να ανταποκριθούν σε μια κυβερνοεπίθεση.

Οι νομοθέτες επιδιώκουν να ενισχύσουν τις απαιτήσεις κυβερνοασφάλειας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προωθώντας νέα νομοθεσία για την ενίσχυση των απαιτήσεων ασφάλειας για όλα τα προϊόντα ψηφιακού υλικού και λογισμικού. Ο προτεινόμενος νόμος, με τίτλο Cyber Resilience Act, θα καλύπτει τα πάντα, από υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα μέχρι έξυπνες συσκευές κουζίνας και ψηφιακά παιδικά παιχνίδια.

Ο νόμος της ΕΕ για την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο εντάσσεται σε πολλά άλλα νομοθετήματα που προτείνονται σε όλο τον κόσμο που στοχεύουν στον περιορισμό του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, το οποίο κόστισε στην παγκόσμια οικονομία 5,5 τρισεκατομμύρια ευρώ το 2021, σύμφωνα με την Cybersecurity Ventures. Μέχρι το 2025, οι ζημίες από το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αναμένεται να ξεπεράσουν τα 10 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Εσύ νιώθεις ασφαλής ψηφιακά; Έχει τύχει ποτέ σε εσένα ή σε κάποιον γνωστό σου να χάσει λεφτά μέσα από hack ή απο ψηφιακές απάτες; Έλα να συζητήσουμε για τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε ψηφιακά και όχι μόνο.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest