Η Κίνα επιμένει στον παραλογισμό!

Share:

Η πολιτική του “μηδενικού covid” συνεχίζεται από την Κίνα , την ώρα που οι υπόλοιπες Ασιατικές χώρες αίρουν σταδιακά τα μέτρα και ανοίγουν τα σύνορα τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, τις τελευταίες 7 ημέρες ο μέσος όρος θανάτων και νέων κρουσμάτων είναι 2 και 6.254 αντίστοιχα.

Το καθεστώς του Πεκίνου ισχυρίζεται ότι ακολουθώντας αυτή την πολιτική θα αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα , όμως ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ έχει άλλη άποψη. Συγκεκριμένα ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους χαρακτήρισε την στρατηγική αυτή ως “μη βιώσικη” , απέναντι σε μια τόσο μολυσματική μετάλλαξη που είναι η Ομικρον. Βέβαια, καταλήγοντας δήλωσε ότι εναπόκεινται στη κρίση κάθε χώρας τι μέτρα θα πάρει για να προστατευτεί.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, τις τελευταίες 7 ημέρες ο μέσος όρος θανάτων και νέων κρουσμάτων είναι 2 και 6.254 αντίστοιχα. Αυτή η εσκεμμένα παράλογη πολιτική κινδυνεύει να πλήξει την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας αγοράς στην οικονομία της Κίνας, αφού πολλά εργοστάσια έχουν αναστείλει την λειτουργία τους και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα είναι τεράστια , σε συνδυασμό με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η οικονομική πτώση της Κίνας είναι και εγχώρια με την ανεργία να αυξάνεται στο 6,1% σημειώνοντας ρεκόρ. Την βιομηχανική παραγωγή να μειώνεται κατά 2,9% , αντί της μικρής αύξησης που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 11,1%, σχεδόν διπλάσια από τις προβλέψεις που τις υπολόγιζαν στο 6,1%.

Τα στοιχεία της NBS , δείχνουν επίσης μείωση στις πωλήσεις αυτοκινήτων κατά 31,6% τον Απρίλιο , ενώ οι πωλήσεις εστίασης έπεσαν κατά 22,7% , καθώς παραμένουν σε καθεστώς lockdown εκατομμύρια άνθρωποι.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest