Η περιουσία των εκατομμυριούχων σε παγκόσμιο ρεκόρ.

Share:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Γερμανία και η Κίνα διαθέτουν τον υψηλότερο αριθμό εκατομμυριούχων.

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στον κόσμο αυξήθηκε κατά σχεδόν 8%  πέρυσι σε ιστορικό υψηλό περίπου 16,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, με συνολική περιουσία ρεκόρ 63,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο πλούτος των ατόμων υψηλής καθαρής αξίας δηλαδή εκείνα με επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων ή περισσότερο, χωρίς την κύρια κατοικία, τα συλλεκτικά και αναλώσιμα – αυξήθηκε κατά 8,2 % το έτος το 2016 και βρίσκεται σε καλό δρόμο ξεπεράσει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025. Περίπου 1,15 εκατομμύρια άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι πέρυσι.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κατάταξη τους ανήλθε στα 4,8 εκατομμύρια από 4,46 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Κίνα αυξήθηκε σε 1,13 εκατομμύρια σε λιγότερο απο 1 εκατομμύριο που ήταν.

Η Ασία-Ειρηνικός, η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική συνέβαλαν εξίσου στην αύξηση του πλούτου, με τη Ρωσία, τη Βραζιλία και τον Καναδά να αντιστρέφουν την πορεία τους από την πτώση πριν από ένα χρόνο.

Η Ρωσία, βοηθούμενη από μια ανάκαμψη στο χρηματιστήριο, είδε τόσο τον αριθμό των εκατομμυριούχων της όσο και τον πλούτο τους να αυξάνεται κατά περίπου 20%.

Η Γαλλία ξεπέρασε τη Βρετανία στην πρώτη πεντάδα όσον αφορά τον αριθμό των εκατομμυριούχων, βοηθούμενη από την ανάκαμψη των ακινήτων, ενώ η Σουηδία έβγαλε τη Σιγκαπούρη – η οποία σημείωσε πτώση στις αγορές μετοχών της – από τις 25 πρώτες.

Δεν γνωρίζουμε αν ο πλούτος φέρνει τελικά την ευτυχία αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθένα, όπως καταλαβαίνεται το να γίνεις ¨πλούσιος¨ δεν είναι κάτι ακατόρθωτο κάθε χρόνο οι εκατομμυριούχοι αυξάνονται και αυτό  φαίνεται και από τις στατιστικές μελέτες.

Δεν μπορεί να σας πει κάνεις τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι. Αμέτρητα όνειρα έχουν θαφτεί επειδή υπάρχουν πολλοί ΄΄συμβουλάτορες΄΄ οπού φυσικά θέλουν το κάλο σε παροτρύνουν στο να εγκαταλείψεις ένα όνειρο.

Μια συμβουλή από τους algonary να δέχεσαι συμβουλές από εκείνους που ήταν εκεί που είσαι και τώρα βρίσκονται εκεί που θες να πας.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest