Ποιά είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στον κόσμο;

Share:

Η Βίκυ Σαφρά είναι πλέον η πλουσιότερη Ελληνίδα στον κόσμο ο σύζυγός της Joseph Safra πέθανε τον Δεκέμβριο του 2020 σε ηλικία 82 ετών, η περιουσία του μοιράστηκε στους επιζώντες του, σε αυτό που αναφέρεται ως μία από τις μεγαλύτερες μεταφορές πλούτου στην ιστορία. Η περιουσία της Safra μεταβιβάστηκε τώρα στη Βίκυ Σαφρά και τα τέσσερα παιδιά της.

Η οικογένεια είναι συνιδιοκτήτρια της Ελβετίας J. Safra Sarasin και της Βραζιλίας Banco Safra, δύο τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία περίπου 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κληρονόμησαν επίσης εταιρείες που συνδέονται με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ακίνητα που κατέχουν, συμπεριλαμβανομένου του ουρανοξύστη Gherkin στο Λονδίνο και της λεωφόρου Madison 660 στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Η Βίκυ, παντρεύτηκε τον Joseph Safra όταν ήταν μόλις 17 ετών. Η οικογένειά της από την Ελλαδα μεταναστεύσαν στη Βραζιλία τη δεκαετία του 1950, όταν ήταν ακόμα παιδί, και εκεί γνώρισε τον μελλοντικό της σύζυγο.

Η οικογένεια Safra ξεκινησε την επενδυση στον τραπεζικό τομέα τη δεκαετία του 1840. Δημιούργησαν το Safra Freres & Cie στο Χαλέπι της Συρίας, οπού χρηματοδοτoυσαν τροχόσπιτα καμήλων κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ο Jacob Safra πηγε με την οικογένεια στη Βραζιλία το 1953. Εκεί, ίδρυσε μια εταιρεία για το εμπόριο μετάλλων, μηχανημάτων και βοοειδών, και αργότερα δημιούργησε μια τράπεζα.  Εκει ο joseph safra γνωριστεκε με την Βίκυ οπου ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, και συνέχισαν να έχουν έναν πολύ μακρύ και επιτυχημένο γάμο.

Η Safra έχει πλέον απομακρυνθεί εντελώς από τα φώτα της δημοσιότητας. κατά τη διάρκεια της ζωής του, εκείνη και ο σύζυγός της προτίμησαν να διατηρήσουν χαμηλό προφίλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, διέμενε στην Ελβετία, όπου εδρεύει μία από τις τράπεζες της οικογένειας, το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας.Η Safra ασχολείται με το φιλανθρωπικό έργο της οικογένειας, κυρίως με το .δρυμα Vicky και Joseph Safra.

Η οικογένεια είχε προετοιμαστεί από τον Τζόζεφ για τον θάνατό του, καθώς είχε διαγνωστεί με νόσο του Πάρκινσον. πέρασε πάνω από μια δεκαετία δείχνοντας στα παιδιά τα σχοινιά της εταιρείας.

Ο 45χρονος Jacob, ο μεγαλύτερος γιος, είναι υπεύθυνος για διεθνείς δραστηριότητες για την οικογενειακή επιχείρηση, ενώ ο νεότερος, ο David, 36 ετών, επιβλέπει τη βραζιλιάνικη εταιρεία.Τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας Safra δεν εργάζονται ως μέλη της εταιρείας, επιλέγοντας αντίθετα να ακολουθήσουν τα δικά τους μονοπάτια καριέρας.

 

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest