Δισεκατομμύρια δολάρια και το Hopin.

Share:

O Johnny Boufarhat πριν από 2 χρονιά ίδρυσε μια επιχείρηση εικονικών εκδηλώσεων (Hopin), όταν ιδρύθηκε δεν υπήρξε πανδημία, κανένα κλείδωμα και κανένας ταξιδιωτικός περιορισμός, όλα άλλαξαν το 2020.

Η επιδημία του κορονοϊού ανάγκασε πολλά μαζικά γεγονότα και συνέδρια να ακυρωθούν ή να αναβληθούν, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επέβαλαν περιορισμούς στη δημόσια ζωή για να περιορίσουν την εξάπλωση του Covid-19.

Το αποτέλεσμα ήταν η εκτόξευση ζήτησης λογισμικών τηλεδιασκέψεις όπως το Zoom η Microsoft και Google. Αλλά δεν ήταν μόνο οι γίγαντες της τεχνολογίας των ΗΠΑ που είδαν μετεωρική ανάπτυξη. Το Hopin η εταιρεία του Boufarhat και μια χούφτα άλλες νεοσύστατες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των UN The World και Bizzabo , αντιμετωπίστηκαν με αυξημένη ζήτηση καθώς οι διοργανωτές όλων των εκδηλώσεων ήθελαν να μεταφέρουν τις εκδηλώσεις τους στο διαδίκτυο.

Αυτό το κύμα ζήτησης κατέπεσε γρήγορα στην εταιρια του Boufarhat στο καθεστώς «μονόκερου», με την αποτίμησή του να ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης του Νοεμβρίου. Η αξία της αγοράς του Hopin υπερδιπλασιάστηκε στα 5,65 δισ. Δολάρια τον Μάρτιο.

Ο Boufarhat, 27 ετών, είπε ότι πολλές από τις επιτυχίες της εταιρείας του καταλήγουν στην τύχη. Συγκεκριμένα είπε: «Δουλεύετε πολύ σκληρά και παίρνετε μερικές κρίσιμες αποφάσεις για να φτάσετε την επιχείρησή σας εκεί που είναι. Υπάρχει όμως και ένα πραγματικά μεγάλο μέρος της τύχης που σε πάει εκεί ».

Ο επιχειρηματίας που γεννήθηκε στην Αυστραλία ξεκίνησε το Hopin στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 2019 αφού αρρώστησε από μια αυτοάνοση ασθένεια που τον εμπόδισε να φύγει από το σπίτι.

Η πλατφόρμα της εταιρείας του επιτρέπει στους οργανισμούς να φιλοξενούν διαδικτυακές εκδηλώσεις με έως και 100.000 συμμετέχοντες, με εργαλεία για εικονικές συνομιλίες και προσωπική δικτύωση. Αποδείχθηκε χτύπημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα έχει πάνω από 100.000 πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των American Express και του ΝΑΤΟ, ενώ περισσότεροι από 17 εκατομμύρια χρήστες έχουν εγγραφεί για λογαριασμό.

Η αυξανόμενη αποτίμηση της επιχείρησης κατέστησε τον Μπουφαρχάτ τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο της Βρετανίας στα χαρτιά, σύμφωνα με τον πλούσιο κατάλογο της Sunday Times .

O Johnny Boufarhat όπως καταλαβαίνετε είναι πλέον ένας επιτυχημένος άνθρωπος και δεν είχε τίποτα παραπάνω από ότι έχετε εσείς ίσως είχε και λιγότερα, παρόλα αυτά μια αρνητική κατάσταση που εμφανίστηκε στην ζωή του αποφάσισε να την εκμεταλλευτεί και να την μετατρέψει σε θετική και τα κατάφερε, όσο και αν λέει εκείνος ότι κάποια πράγματα οφείλονται στην τύχη εμείς πιστεύουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest