Κάνε την αποτυχία, ευκαιρία!

Share:

«Η επιτυχία είναι να προχωράς από αποτυχία σε αποτυχία, χωρίς να χάνεις τον ενθουσιασμό σου.» “Winston Churchill”

Όταν ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια για να πετύχουμε κάτι που θα μας φέρει πιο κοντά στον προορισμό και τα όνειρα μας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην αρχή, τότε που ακόμα δεν έχουμε την κατάλληλη γνώση και εμπειρία, να κάνουμε κάποιο λάθος και να αποτύχουμε!

Σίγουρα αυτό είναι επίπονο και μας κάνει να νιώθουμε άσχημα, σκεφτόμαστε να τα παρατήσουμε. Ειδικά εάν έχουμε αποτύχει αρκετές φορές. Ίσως, σκεφτούμε ότι είμαστε αποτυχημένοι και ότι δεν  μπορούμε τελικά να τα καταφέρουμε!

Χωρίς τα λάθη μας, πως είμαστε σίγουροι ότι γινόμαστε καλύτεροι;

Η αποτυχία σε κάνει ποιο καλό μαθητή, μέσω της δράσης, σου δείχνει τι δε λειτουργεί, ώστε την επομένη φορά να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό που είναι πιθανότερο να λειτουργήσει!

Φαντάσου ότι θέλεις να βγάλεις από τον φούρνο ένα ταψί με φαγητό που ζεματάει  με μια υγρή πετσέτα… Το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, θα καείς και θα σου πέσει κάτω και το ταψί. Την επόμενη φορά όταν θα χρειαστεί να ξαναβγάλεις κάτι από τον φούρνο, τι θα κάνεις; Θα το αφήσεις μέσα ή θα δοκιμάσεις έναν διαφορετικό τρόπο για να το βγάλεις έξω;

Η αποτυχία σε βοηθάει να σταματήσεις να κάνεις πράγματα που δε σε πάνε προς την πρόοδο. Την επομένη φορά που θα γίνει ένα λάθος και αποτύχεις σε μία κατάσταση, αντί να τα βάλεις με τον εαυτό σου

Kάνε αυτές τις 3 ερωτήσεις και απάντησε τες!

  • Τι πήγε λάθος εδώ; Με αυτή την ερώτηση θα εστιαστείς σε αυτά που πήγαν λάθος και θα δεις την κατάσταση διαφορετικά!
  • Τι είναι αυτό που δε βλέπω;  Είσαι σίγουρος ότι βρήκες το λάθος; Η ερώτηση αυτή σε βάζει στη διαδικασία να τα αμφισβητήσεις όλα και να δεις τα πράγματα από την αρχή!
  • Τι μπορεί να βελτιωθεί;  Αυτή είναι η ερώτηση που σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να βελτιώσεις τη διαδικασία και να έρθεις πιο κοντά στο αποτέλεσμα που θέλεις!

Με αυτό τον τρόπο θα δεις ότι κάθε φορά που κάνεις λάθος σε μία κατάστασή, θα βρίσκεις την ευκαιρία, ώστε την επόμενη φορά να γίνεσαι καλύτερος!

«Προσπάθησε ξανά. Απότυχε ξανά. Απότυχε καλύτερα». “Samuel Beckett”

Εσύ τι ερωτήσεις κάνεις στον εαυτό σου, όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα θέλεις;

Στείλε ένα μύνημα στo instagram μας για να μας πεις τι από όσα διάβασες ήταν χρησιμότερο για εσένα;

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest