Κιμ Καρντάσιαν: Θα πληρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για τη διαφήμιση ενός crypto.

Share:

Όλα ξεκίνησαν από ένα story που ανέβασε η ίδια στο Ιnstagram όπου προωθούσε το κρυπτονόμισμα EthereumMax  τον Ιούνιο του 2021. Πιο συγκεκριμένα μετά από αυτή την ανάρτηση κατατέθηκε αγωγή κατά της ίδια καθώς και του Φλόιντ Μέιγουεδερ Τζούνιορ. Στην αγωγή αναφέρεται η προώθηση παραπλανητικών μηνυμάτων από τους δύο celebrity, οι οποίοι σε συνεργασία με τους δημιουργούς του EthereumMax στόχευσαν στη δημιουργία επενδυτικού ενδιαφέροντος με σκοπό την κερδοσκοπική αύξηση της τιμής του ψηφιακού νομίσματος.

Έτσι, η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετά την εξέταση της υπόθεσης, επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.26 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 260 χιλιάδες αφορούσαν την πληρωμή που έλαβε η ίδια για την ανάρτησή της στο κοινωνικό δίκτυο. Μπορείτε να δείτε την ενημέρωση σχετικά με την απόφαση από την SEC κάνοντας κλικ εδώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νόμισμα έχει χάσει το 99,7% της αξίας του, από την υψηλότερη τιμή που είχε στις 29 Μαΐου του 2021. Έτσι, επιβεβαιώνει την υπόθεση ότι έγινε μια pump and dump στρατηγική, όπου η πλειοψηφία που ασχολήθηκε με το νόμισμα αυτό υπέστη σημαντικές απώλειες. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι τέτοιου είδους νομίσματα εμπεριέχουν σημαντικό κίνδυνο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν project που παρέχουν κάποια αξία στην κοινωνία.

 

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest