Κίνητρα, μέθοδος ζάχαρης και μαστίγιο.

Share:

Εσύ ελέγχεις τα χρήματα, μην αφήνεις τα χρήματα να σε ελέγχουν.

Δημιούργησε ένα σύστημα ανταμοιβών και ποινών.

Είναι σωστό να ανταμειφθείς για μια δουλειά που γίνεται σωστά. Επιβράβευσε τον εαυτό σου για τις καλές ευκαιρίες που άρπαξες και για την καλή διαπραγμάτευση που έκανες. Αντιθέτως, όρισε ποινές για τα περιττά σου λάθη.

Είναι πολύ σημαντικό να καθοριστούν οι σωστές τιμές για τιμωρία και ανταμοιβές, ώστε να υπάρχει ένα πραγματικό κίνητρο. Εάν επιλέξεις πολύ χαμηλές ανταμοιβές και τιμωρίες, δεν θα έχεις το κίνητρο που χρειάζεσαι για να ακολουθήσεις την πειθαρχία σου.

Αντιστρόφως, οι υψηλές ανταμοιβές μπορεί να μην είναι εφικτές, κάτι που μπορεί να σε αποθαρρύνει.

Για παράδειγμα, προσπάθησε να βάλεις ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στο κουτί χρημάτων για κάθε λάθος, π.χ. 2 €. Εάν πετύχεις τους στόχους σου για μια συγκεκριμένη περίοδο, αντάμειψε τον εαυτό σου από το κουτί ποινών. Τώρα σου προτείνω μερικές ασκήσεις που μπορείς να ακολουθήσεις για να ενισχύσεις την πειθαρχία σου.

Για μία εβδομάδα, προσπάθησε να ορίσεις έναν συγκεκριμένο στόχο για να τηρήσεις την πειθαρχία σου. Για παράδειγμα, δοκίμασε να κάνεις συναλλαγές με έναν σαφώς καθορισμένο στόχο κέρδους και μια στάση απώλειας 1:1, ας πούμε 20 pips(μονάδες).

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest