Ψυχολογία συναλλαγών – Μάχη των συναισθημάτων

Share:

Πολλά έχουν γραφτεί για την ψυχολογία του trading και συγκεκριμένα σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε σε ορισμένα από τα ζητήματα που ενδέχεται να προκύψουν και ορισμένες συγκεκριμένες ασκήσεις που θα δείξουν πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε αυτά τα ζητήματα και πώς μπορούν να εξαλειφθούν.
Αυτό που είναι πιο σημαντικό να αναγνωρίσουμε είναι ότι τα συναισθήματα που σχετίζονται με το trading προκύπτουν από κάτι, όπως από τις σκέψεις που έχουμε στο μυαλό μας καθώς και από βιολογικές αντιδράσεις που προκαλούνται από αυτές τις σκέψεις.
Τι σημαίνει όμως στην πράξη; Εάν σκεφτούμε το γεγονός ότι οι συναλλαγές μας δεν είναι επιτυχημένες, αρχίζουμε να ανησυχούμε, οπότε βάζουμε μια αρνητική σκέψη και εμφανίζεται ένα αρνητικό συναίσθημα φόβου.
Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Οι αρνητικές σκέψεις εμφανίζονται επίσης από κάτι. Σε αυτήν την περίπτωση, οι αρνητικές σκέψεις προκύπτουν από κακές προηγούμενες εμπειρίες ή από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Εάν είχαμε αρκετή αυτοπεποίθηση, οι σκέψεις μας θα ήταν θετικές και ο φόβος ή η αποτυχία δεν θα μας είχαν καταβάλλει.
Σε ένα ιδανικό σενάριο, θα το θεωρούσαμε ως μάθημα και θα μετατρέπαμε τα αρνητικά συναισθήματα σε μια παραγωγική σκέψη που θα μας βοηθούσε να βελτιωθούμε στο μέλλον. Ομοίως, εάν αισθανόμαστε αποθαρρημένοι, η αιτία μπορεί να είναι η έλλειψη έμπνευσης που πηγάζει από κακώς καθορισμένους στόχους είτε από την έλλειψη πειθαρχίας.
Αν συγκρίνουμε την πειθαρχία με την αγαπημένη μου ομοιότητα, το κτίριο σπιτιών, η πειθαρχία είναι σαν τις σκάλες ,από το υπόγειο στον πρώτο όροφο, ενώ η διαχείριση συναισθημάτων χτίζει το πάτωμα , ούτως ώστε  να μπορέσουμε  να τοποθετήσουμε τις σκάλες. Για όσους από εσάς δεν ξέρετε τι σημαίνει, φανταστείτε να κάνετε συναλλαγές ως κτίριο κατοικιών.
Σε πρώτη φάση επιλέγουμε την γη ,όπου παριστάνει το trading γενικά στη συνέχεια επιλέγουμε τον τύπο κατασκευής, που σημαίνει ότι αποφασίζουμε τι θέλουμε να κάνουμε trading. Στη συνέχεια έρχεται ο ίδιος ο σχεδιασμός από τον αρχιτέκτονα, ένα σχέδιο για την έναρξη της κατασκευής και την επιλογή μιας κατασκευαστικής εταιρείας που σε αυτήν την περίπτωση είναι η στρατηγική που επιλέγουμε με βάση τις γνώσεις μας.
Τότε μπορούμε να οικοδομήσουμε τα θεμέλια, που είναι μια από τις πιο σημαντικές, αλλά συχνά παραμελημένες εμπορικές ψυχολογίες ή θα μπορούσαμε να πούμε πώς διαχειριζόμαστε τους εαυτούς μας, τα συναισθήματα μας, πώς ακολουθούμε την επιλεγμένη στρατηγική και πειθαρχία που απαιτείται για την εκτέλεση της στρατηγικής μας.
Μόνο τότε σε αυτά τα ισχυρά θεμέλια που βασίζονται σε σαφώς επιλεγμένη στρατηγική και την κυριότητα της ψυχολογίας μπορούμε να οικοδομήσουμε έναν άλλο όροφο που αντιπροσωπεύει τα κέρδη. Αυτά μπορούν να αυξηθούν με την “τοποθέτηση κάθε ορόφου”.
Αυτό που σας προτείνουμε είναι να καταγράψετε γιατί ξεκινήσατε τις συναλλαγές στην αρχή και τι σας αρέσει. Κάθε φορά που δεν είστε σίγουροι αν ο χρόνος σας είναι αφιερωμένος στη σωστή κατεύθυνση, επιστρέψτε σε αυτήν τη λίστα και θυμηθείτε γιατί κάνετε αυτό που κάνετε.
Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest