Η αρχή μου: Μια προσωπική εμπειρία.

Share:

Μπήκα στο trading σχεδόν τυχαία. Την πρώτη φορά που είδα ένα γράφημα έμοιαζε με αστροφυσική.

Θυμάμαι να κοιτάζω την οθόνη και να αναρωτιέμαι πώς μπορούσε να καταλάβει κάποιος οτιδήποτε σε όλα αυτά τα ιερογλυφικά. Δεν μπορούσα να ορίσω τίποτα από αυτά που έβλεπα, ήταν σαν μια ζωγραφιά.

Μόνο αριθμούς και γραμμές ,χρώματα και σύμβολα αναγνώριζα. Πίστευα ότι μόνο επιλεγμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να τα μεταφράσουν σε κάτι χρήσιμο. Ήταν αγχωτικό, για πρώτη φορά ένιωσα πολύ ηλίθιος που δεν μπόρεσα να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου.

Λίγο μετά την πρώτη μου αλληλεπίδραση με τις αγορές, πήγα για διακοπές και συνάντησα έναν τέτοιο Ελβετό που ισχυρίζεται ότι εργάζεται στη Goldman Sachs ως διαχειριστής μετοχών. Δεν ήξερα πολλά για τη Goldman τότε, εκτός από το ότι ήταν μία από τις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές τράπεζες στον κόσμο, αλλά τότε δεν είχα καμία γνώση σχετικά με τις συναλλαγές. Για εμένα, το γεγονός ότι ένας άντρας περίπου 27 ετών θα μπορούσε ήδη να είναι διαχειριστής μετοχών δεν μου δημιούργησε καμία υποψία. Ο τύπος εμφανίστηκε ως απατεώνας, πράγμα που έμαθα αργότερα ότι δεν ήταν καθόλου ασυνήθιστο στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Αλλά αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για αυτό το κομμάτι πληροφοριών είναι πόσο τυχαία ή όχι ήρθα σε συνομιλίες για χρηματοοικονομικές δύο φορές κατά τη διάρκεια ενός μήνα, ενώ πριν μου φάνηκε σαν μια απρόσιτη πραγματικότητα που μόνο το κορυφαίο 1% μπορούσε να αντέξει . Αυτές οι δύο εμπειρίες πυροδότησαν την περιέργεια μου, ειδικά επειδή και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι η επένδυση είναι το Ιερό Δισκοπότηρο της δημιουργίας χρημάτων.

Έτσι, άρχισα να το εξετάζω. Όπως οι περισσότεροι νέοι traders, κατέληξα σχεδόν αμέσως στον ισότοπο Baby pips από όπου πήρα όλες τις βασικές γνώσεις μου. Πέρασα αρκετούς μήνες σε γραφήματα και υλικό ανάγνωσης. Ο ενθουσιασμός μου, με οδήγησε ακόμη και στο να αγοράσω ένα σχετικά φτηνό μάθημα που με βοήθησε τους πρώτους δύο μήνες του trading journal.

Δεν ξόδεψα πολύ χρόνο σε έναν δοκιμαστικό λογαριασμό. Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος που μετά από σχεδόν μια εξάσκηση αποφάσισα να ανοίξω έναν real λογαριασμό με μόλις 200$. Πιθανώς η τύχη του αρχάριου ή η έλλειψη κατανόησης στη διαχείριση κινδύνων με έκανε κάπως να ανεβάσω αυτόν τον λογαριασμό σε 800$ στο χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο κίνδυνος που έπαιρνα ήταν πολύ μεγάλος, αλλά η διαπραγμάτευσή μου πήγε τόσο καλά που το μυαλό μου δεν έλαβε καν υπόψη την ιδέα ότι το σερί νίκης θα μπορούσε τελικά να τελειώσει. Έχασα μερικές συναλλαγές στη σειρά και επειδή ο κίνδυνος μου ήταν τεράστιος είχε τεράστια επίπτωση στην ψυχολογία μου.

Κάνοντας ένα βήμα πίσω για να επικεντρωθείτε στην Ψυχολογία των Συναλλαγών Αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα και να επανεκτιμήσω τι έκανα λάθος. Προφανώς, η νοοτροπία του αρχάριου “ας κάνουμε εκατομμύρια μέσα σε μια νύχτα” δεν με βοήθησε να καταλάβω ότι ίσως το λάθος μου θα μπορούσε να είναι ο κίνδυνος που έπαιρνα.

Είτε έτσι είτε αλλιώς όσοι είναι νέοι στο trading και όχι σίγουροι για το τι κάνουν, άρχισα να αναρωτιέμαι αν η στρατηγική μου σταμάτησε να λειτουργεί. Άρχισα λοιπόν να περιπλανιέμαι ακούγοντας τι είχε να πει ο ένας και ο άλλος, ελπίζοντας ότι κάποιος θα μπορούσε να μου δώσει τη μυστική φόρμουλα για το τέλειο trading. Ήμουν αρκετά τυχερός που γνώρισα έναν trader που αργότερα μου εκμυστηρεύτηκε την εμπειρία του και με βοήθησε να εξελιχθώ.

Εννοείτε τίποτα δεν τελείωσε εκεί, όλα ξεκίνησαν όμως από εκεί. Τα λέμε σε ένα επόμενο άρθρο traders. Kαι να θυμάσται υπομονή και πειθαρχεία.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest