Τα συλλεκτικά crypto – έργα NFTs

Share:

Tι είναι τα NFTs ;

Τα NFTs είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι μοναδικά και τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πως η αγορά γύρω από αυτά αυξάνεται ραγδαία.

Πιο συγκεκριμένα ο κάτοχος ενός NFT (Non Fungible Tokens) είναι σαν να κατέχει ένα κρυπτονόμισμα που πιστοποιεί ότι είναι ο μοναδικός κάτοχος ενός έργου τέχνης ή ενός τραγουδιού. Κάθε έργο που αγοράζεται από κάποιον φέρει την ψηφιακή υπογραφή του. Αυτό σημαίνει ότι είναι ο μοναδικός νόμιμος κάτοχος αυτού καθώς η συναλλαγή καταγράφεται στο blockchain. Τέλος, τα NFT βασίζονται στο blockchain του Ethereum συνεπώς μια περαιτέρω αύξηση στην αγορά αυτή θα έχει θετική επίδραση και στην τιμή του κρυπτονομίσματος μέσω του οποίου γίνονται οι συναλλαγές.

Το μεγάλο μπαμ στην αγορά.

Μπορεί η συγκεκριμένη αγορά με δημοπρασίες διάφορων έργων τέχνης να υπήρχε από το 2017 αλλά αυτό που συμβαίνει από τις αρχές του 2021 είναι τρομερό! Σκεφτείτε ότι πέρυσι ξοδεύτηκαν περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια σε NFT, ποσό το οποίο έχει ξεπεραστεί ήδη από το φετινό Απρίλιο.

Ένα κολάζ 5.000 ημερών με αξία 69 εκατομμύρια δολάρια.

O Μάικ Βίνκελμαν, γνωστός ως Beeple στον καλλιτεχνικό χώρο, πούλησε στις 11 Μαρτίου του 2021 ένα κολάζ φωτογραφιών στην τιμή των 69 εκατομμυρίων δολάρια. Το έργο έχει όνομα Everydays: The first 5000 days κι είναι ένα κολάζ 5.000 φωτογραφιών τραβηγμένες από τον ίδιο τον Μάικ.

Από πού μπορώ να αγοράσω NFT έργα;

Μπορεί κανείς να αγοράσει NFTs μέσα από πλατφόρμες όπως το opensea.io ή το rarible.com που είναι από τις δημοφιλέστερες για συναλλαγές πάνω στην αγορά τέτοιων συλλεκτικών έργων. Τους τελευταίους μήνες έχει μπει και η crypto.com στην αγορά αυτή, όπου ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να δει και να πάρει μέσα από τη πλατφόρμα έργα μικρής ή μεγάλης αξίας μέσα σε λίγα λεπτά.

Αναστάσιος Μετοικίδης

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest