Οι πεντε καλύτερες μετοχές να αγοράσεις τώρα σύμφωνα με τον Bill Gates

Share:

  1. Caterpillar, Inc. ( NYSE: CAT )

Ο κατασκευαστής εξοπλισμού κατασκευών και ορυχείων με έδρα το Ιλινόις ιδρύθηκε το 1925 και προσφέρει διάφορα κατασκευαστικά προϊόντα όπως αρθρωτά φορτηγά, φορτωτές εκσκαφείς, δοχεία και άλλα. Το 2020, η Caterpillar, Inc. αγόρασε πάροχο αυτόνομων τεχνολογικών λύσεων ρομπότ Marble Robot, Inc. Η εξαγορά ανταποκρίθηκε στην αυξανόμενη ζήτηση και βελτίωσε τις λύσεις της εταιρείας για τις κατασκευές, λατομεία, και βιομηχανίες. Το Trust Foundation Bill & Melinda Gates Trust κατέχει 10.156.756 μετοχές της εταιρείας αξίας άνω των 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό αντιπροσωπεύει το 11,23% του χαρτοφυλακίου τους.

  1. Walmart Inc. (NYSE: WMT)

Η εταιρεία λιανικής Walmart In με έδρα το Αρκάνσας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1962 και φιλοξενεί πάνω από 10.526 σε 24 χώρες. Η Walmart Inc έχει κεφαλαιακή αξία 399 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα της εταιρείας το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε 138,3 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 2,7% σε ετήσια βάση. Το Trust Foundation Bill & Melinda Gates Trust κατέχει 7.600.706 μετοχές της εταιρείας αξίας άνω των 1,03 δισ. Δολαρίων. Αυτό αντιπροσωπεύει το 4,92% του χαρτοφυλακίου τους.

  1. FedEx Corporation (NYSE: FDX)

Η πολυεθνική εταιρεία διανομής ιδρύθηκε το 1971 και προσφέρει διάφορες υπηρεσίες παράδοσης ωστόσο Το 2020, η εταιρεία απέκτησε την πλατφόρμα αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου ShopRunner. Η εξαγορά αυτή πρόσθεσε επιπλέον αξία στην εταιρεία αναβαθμίζοντας το πελατολόγιο της και προσαρμόζοντας στις τωρινές ανάγκες ενός μέσου καταναλωτή.  Το Trust Foundation Bill & Melinda Gates Trust κατέχει 1.493.712 μετοχές της εταιρείας αξίας άνω των 424 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό αντιπροσωπεύει το 2,02% του χαρτοφυλακίου τους.

  1. Berkshire Hathaway Inc (NYSE: BRK-A)

Η Berkshire Hathaway κατέχει επιχειρήσεις στον τομέα της ασφάλισης, των σιδηροδρομικών μεταφορών, της παραγωγής και διανομής ενέργειας, της μεταποίησης και της λιανικής πώλησης. Η εταιρεία είναι γνωστή για τον έλεγχο και την ηγεσία της από τον Warren Buffett , ο οποίος υπηρετεί ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, και από τον Charlie Munger , έναν από τους αντιπροέδρους της εταιρείας. Οι μετοχες που εχει το Trust Foundation Bill & Melinda Gates Trust αποτελουν το 45.23% του συνολικού χαρτοφυλακίου.

  1. Alphabet Inc. ( NASDAQ: GOOG )

Ο πολυεθνικός όμιλος με έδρα την Καλιφόρνια κατέχει διάφορες τεχνολογικές πλατφόρμες όπως το YouTube, το Waze, το Nest, το Looker και το FitBit. Μία από τις τελευταίες εξαγορές που πραγματοποίησε η εταιρεία ήταν η νεοσύστατη εταιρεία προγραμματιστών υλικού και ηλεκτρονικού εμπορίου Pointy. Οι μετοχες που εχει το Trust Foundation Bill & Melinda Gates Trust αποτελουν το 0.21% του συνολικού χαρτοφυλακίου.

 

 

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest