Οι επενδυτικές επιδόσεις του Κογκρέσου των ΗΠΑ

Share:

Τον Απρίλιο του 2012 εισήχθη ο νόμος για τις μετοχές. Μετά από αυτό το σημείο, τα μέλη του Κογκρέσου απαγορεύτηκε να χρησιμοποιούν μη δημόσιες πληροφορίες που αποκτούσαν από τις θέσεις τους, προκειμένου να διαπραγματεύονται χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο νόμος αυτός είναι επίσης γνωστός ως “Stop Trading on Congressional Knowledge Act of 2012”.

Η πράξη αυτή υποχρεώνει κάθε μέλος του Κογκρέσου να αποκαλύπτει όλες τις συναλλαγές του μετά από 30 ημέρες από το άνοιγμα.

Το αργότερο 30 ημέρες μετά τη λήψη ειδοποίησης για οποιαδήποτε συναλλαγή που πρέπει να δηλωθεί σύμφωνα με το τμήμα 102, αλλά σε καμία περίπτωση αργότερα από 45 ημέρες μετά την εν λόγω συναλλαγή…

– 112ο Κογκρέσο Δημόσιος νόμος 105

Η Nancy Patricia Pelosi, γεννημένη το 1940, είναι η σημερινή Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών και μέλος του Δημοκρατικού κόμματος στις ΗΠΑ. Έχει πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες.

Ο πατέρας του θρυλικού επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, Χάουαρντ Μπάφετ, ήταν επίσης θρυλικός επενδυτής και μέλος του Κογκρέσου.

Μπορειτε να βρειτε περισσοτερο υλικο στο podcast μας: https://www.youtube.com/c/SweetBenjies

Κατηγορίες για εσωτερική διαπραγμάτευση

Πολλές φορές το Κογκρέσο έχει κατηγορηθεί για εσωτερικές συναλλαγές. Δεδομένου ότι το σώμα αυτό είναι ο επίσημος νομοθέτης των ΗΠΑ, είναι φυσιολογικό να διαθέτει πληροφορίες που δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό. Η Washington Post γράφει…

” Είναι σχεδόν αδύνατο για τους ομοσπονδιακούς νομοθέτες, αν επενδύουν σε μεμονωμένες μετοχές, να μην φαίνεται, κάποια στιγμή, τουλάχιστον σαν να εμπλέκονται σε εσωτερική πληροφόρηση”.

Αυτό το άρθρο όμως δεν αφορά την πολιτική. Αφορά αυτό που γράφει ο κ. Stephen M. Bainbridge του πανεπιστημίου UCLA…

“Μια μελέτη του 2004 σχετικά με τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης μετοχών από γερουσιαστές των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη δεκαετία του 1990 διαπίστωσε ότι οι γερουσιαστές κατά μέσο όρο κέρδιζαν την αγορά κατά 12% ετησίως”.

Η κ. Nanci Pelosi απάντησε σε αυτές τις κατηγορίες και στην πρόταση απαγόρευσης των μελών του Κογκρέσου να διαπραγματεύονται μετοχές με το ακόλουθο σχόλιο…

“Αυτή είναι μια ελεύθερη αγορά, είμαστε μια οικονομία της ελεύθερης αγοράς, θα πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή”.

Η άλλη πλευρά

Αν και η φήμη αυτή υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες, δεν σημαίνει ότι τα μέλη του Κογκρέσου βασίζονται απλώς σε καθαρή εσωτερική πληροφόρηση. Πολλά μέλη του Κογκρέσου είναι εξαιρετικά ικανοί επενδυτές. Επιπλέον, δεν είναι κάθε έτος θετικό.

Συμπεράσματα

Από τις πληροφορίες που δημοσιοποιούνται σύμφωνα με τον νόμο STOCK, μπορούμε να βρούμε ποιες μετοχές είναι οι πιο αγαπημένες μεταξύ όλων των μελών του Κογκρέσου και να έχουμε μια ιδέα για τις μελλοντικές τους προσδοκίες.

Μπορειτε να βρειτε περισσοτερο υλικο στο podcast μας: https://www.youtube.com/c/SweetBenjies

 

Χρήσιμες Πηγές

Sweet Benjies
Sweet Benjieshttps://www.youtube.com/c/SweetBenjies
Ο Δημήτρης και ο Πολύβιος γίνονται οι Sweet Benjies και μέσα από μία σειρά podcast προσπαθούν από την δική τους οπτική γωνία και γνώση να αναλύουν θέματα οικονομικής και όχι μόνο φύσεως. Μπορεί η κουβέντα μας να είναι φιλική αλλά θα δείτε μέσα στο podcast αρχίζει και μίνι κόντρα ανάμεσα μας οπότε εσείς οι ακροατές παίζεται σημαντικό ρόλο για την ανάδειξη του νικητή!!!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest