Οι βασικοί κανόνες ψυχολογίας.

Share:

Με βάση τις εμπειρίες μου και τις γνώσεις μου καταλήγω σε μια βασική σειρά κανόνων ψυχολογίας:

  1. Ρίσκαρε λιγότερο από την ανταμοιβή σου.
  2. Σταμάτα γρήγορα τις απώλειες σου.
  3. Βρες μια στρατηγική που να λειτουργεί και τήρησε την ότι και να γίνει.
  4. Επικεντρώσου στην ψυχολογία των συναλλαγών περισσότερο από την τεχνική σου ανάλυση.

Αυτό που πραγματικά με συγκλονίζει είναι ότι ο μέντορας μου , μου δίδαξε ό,τι ήξερε από την άποψη της τεχνικής ανάλυσης , μου δίδαξε εργαλεία που θα του λειτουργούν για πάντα και εγώ πίστευα ότι οι προσευχές μου εισακούσθηκαν.

Όμως, αυτό που δεν περίμενα να ακούσω ήταν ότι αφού μου δίδαξε όλα τα μυστικά που γνώριζε για τις συναλλαγές, μου είπε: –“Τώρα ξέχασε την ανάλυση, πρέπει να εργαστείς στην ψυχολογία των συναλλαγών σου.”

Αυτή η δήλωση ήταν πολύ μακριά από τις προσδοκίες μου σχετικά με το τι σήμαινε το trading για μένα , δεν τον πίστεψα πραγματικά ή δεν το ήθελα. Μου έδωσε απλώς τεχνικές που οι κορυφαίοι traders σε κάνουν να πληρώσεις ή δεν θέλουν καν να ξέρεις, εντελώς δωρεάν, και μου είπε να τα ξεχάσω; Είπα ότι θα μάθω αργότερα τι εννοούσε με αυτή τη δήλωση.

Έκαψα λοιπόν δύο λογαριασμούς και το έκανα με το τέλειο σύνολο δεξιοτήτων: Γιατί συνέβη αυτό; Επειδή δεν έπιασα μια θεμελιώδη ιδέα τότε: καμία τέλεια ανάλυση δεν θα σε κάνει  κερδοφόρο.

Ο δρόμος μου ήταν μακρύς και δύσκολος , αλλά παράπονο δεν έχω γιατί κατάφερα να ανακαλύψω κάτι : «Η ανάλυση σας δίνει τα στοιχεία για την αγορά, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά μεταξύ εκείνων των λίγων που τα καταφέρνουν μακροπρόθεσμα και των υπολοίπων που η ζωή τους είναι πικρή εξαιτίας της αποτυχίας τους ως traders είναι το trading psychology».

Αυτό πιστεύουμε είναι ότι το κύριο συστατικό που διαχωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία:

Αρχικά η αποδοχή της αποτυχίας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι όταν κάνετε λάθος χάνετε πάντα λιγότερα από όσα κερδίζετε όταν έχετε δίκιο.

Ύστερα, σημαντικό είναι να περιμένετε να έρθει η σωστή ευκαιρία και όχι να κυνηγάτε την αγορά χωρίς καμία ένδειξη. Επομένως, έχοντας τη διανοητική δύναμη να φτιάξετε τους δικούς σας κανόνες σε ένα περιβάλλον που δεν προσφέρει όρια και έχοντας την πειθαρχία να τηρείτε τους κανόνες σας είναι αδύνατο να μην οδηγηθείτε στην επιτυχία.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest