Ουκρανία- Ρωσία: Που βρισκόμαστε 2 μήνες μετά ?

Share:

Συμπληρώθηκαν 2 μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο πόλεμος συνεχίζεται τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Οι υλικές ζημιές υπολογίζονται στα 600 δις ενώ σε ανθρώπινες απώλειες πάνω από 50.000 έχουν χάσει την ζωή τους και από τις δύο χώρες ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων υπολογίζεται σε 500.

Στο πεδίο της μάχης οι Ρώσοι μετά την υποχώρηση από τα περίχωρα του Κιέβου, δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους για κατάληψη σχεδόν όλης της ανατολικής Ουκρανίας και την δημιουργίας ενός χερσαίου “διαδρόμου” που να συνδέει την Κριμαία με τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Οι υλικές ζημιές μέχρι στιγμής υπολογίζονται στα 600 δις ενώ σε ανθρώπινες απώλειες πάνω από 60.000 στρατιώτες και άμαχοι έχουν χάσει την ζωή τους ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων υπολογίζεται σε 500.

Ο πόλεμος έχει περιοριστεί στα ανατολικά, εκτός από αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Ρώσων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες στα δυτικά. Η επανεκκίνηση της Ουκρανικής οικονομίας ξεκίνησε σήμερα με το πρώτο πλοίο που μεταφέρει σιτηρά στην Ρουμανία, ενώ εδώ και 2 βδομάδες σταδιακά λειτουργούν τα πρώτα εργοστάσια.

 

Η τεράστια στρατιωτική βοήθεια σε υλικό αλλά και πληροφορίες της δύσης προς την Ουκρανία έχει δημιουργήσει προβλήματα στους Ρώσους που σημείωσαν την πρώτη μεγάλη επιτυχία με την κατάληψη της Μαριούπολης μετά από 60 μέρες σφοδρών βομβαρδισμών.  Οι συνομιλίες για εξεύρεση λύσης και κατάπαυση του πυρός έχουν σταματήσει από τις 22 Μαρτίου.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest