Πώς να αντιμετωπίσετε το φόβο της Απώλειας

Share:

Ο έλεγχος των συναισθημάτων στο trading ήταν και είναι πάντα δύσκολος.

Όλοι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά ως ανθρώπινα όντα, κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε να κάνουμε ή ότι είναι πιο εύκολο. Θυμάστε την στιγμή που περιμένατε να φτάσει η τιμή στο σημείο σας; Κατά κάποιο τρόπο, η τιμή φαίνεται πάντα να αντιστρέφει μερικά pips πριν από το σημείο εισόδου σας. Είστε νευρικοί, φοβισμένοι, δεν σκέφτεστε σωστά.

Στη ανοησία της στιγμής, πηγαίνετε long σε σημείο 10 pips πάνω από το αρχικό επίπεδο εισόδου. Αφού μπείτε, λέτε στον εαυτό σας: «Αντί να διακινδυνεύω 10 pips σε αυτό το trade, διακινδυνεύω τώρα 20…».

Προφανώς, τι κάνει η τιμή;

Έρχεται τελικά στο επιθυμητό επίπεδο και τώρα λυπάσαι που δεν έχεις την πειθαρχία να περιμένεις και αντιθέτως σε διακατέχει ο φόβος της απώλειας.

Τώρα οι πιθανότητες είναι εναντίον σου, έτσι δεν είναι;

Επομένως, το πρόβλημα προέρχεται από το μυαλό σου και την ψυχολογία συναλλαγών. Δεν σου αρέσει να χάνεις ευκαιρίες αγοράς, επειδή θέλεις να κάνεις trading και να κερδίζεις χρήματα. Δυστυχώς, αυτός ο τρόπος σκέψης προκάλεσε παράδοξα τη μεγαλύτερη κατάρρευση. Πρέπει να πεις στον εαυτό σου: «Δεν χρειάζεται να ανοίγουμε trade σε κάθε setup. Αξίζει να περιμένεις μόνο τις καλύτερες ευκαιρίες και ποτέ να μην λυπάσαι που έχασες μια συναλλαγή. Πρέπει να περιμένεις υπομονετικά και να τηρείς τους κανόνες σου. Το να μένεις πειθαρχημένος είναι το πιο σημαντικό πράγμα ».

Το ερώτημα: τι θα μπορούσε να κάνει και τι πρέπει να κάνει ένας trader είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα.

Εμείς έχουμε να προτείνουμε κάποιες καλές συνήθειες που πρέπει να έχει ένας trader.

Αρχικά, μπες νωρίς και βεβαιώσου ότι είσαι στο trade.

Ύστερα, πάρτε τα κέρδη σας νωρίς για να τα εξασφαλίσεις.

Τέλος, μπορείς να σύρεις το Stop Loss σου και από θαύμα, μπορεί να αντιστραφεί η τιμή χάρη στην απόφαση σου.

Οδηγούμαστε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μπορείς να μπαίνεις σε μια συναλλαγή όταν υποτίθεται ότι πρέπει να μπαίνεις και να βγαίνεις όταν πρέπει να βγαίνεις. Εάν δεν το κάνεις αυτό, τότε είσαι απλώς ένας τζογαδόρος, δηλαδή κάνεις trade με βάση τα συναισθήματα και την διαίσθηση σου κι όχι με μια αποδεδειγμένη μαθηματική ή ιστορική δοκιμασία πάνω στην οποία βασίζεται η στρατηγική σου.

Στο τέλος της ημέρας, είμαστε ακόμα ανθρώπινα όντα και τα συναισθήματα θα είναι πάντα στο δρόμο μας. Ένας καλός trader ευθυγραμμίζεται με τη νοοτροπία του και έχει τον έλεγχο των ενεργειών του. Έχει επίγνωση των κακών συνηθειών που έχει και ως εκ τούτου, το μέρος του εγκεφάλου του που είναι υπεύθυνο για την ορθολογική σκέψη και πειθαρχία είναι σε πλήρη έλεγχο.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest