Πώς να ξυπνήσετε νωρίτερα

Share:

Το πρωινό ξύπνημα είναι μια από τις πιο λειτουργικές μεθόδους παραγωγικότητας, αλλά πολλοί από εμάς απλά δεν μπορούμε να αναγκάσουμε τον εαυτό μας να ξεκινήσουμε τη μέρα μας νωρίτερα.

Ωστόσο, τα οφέλη είναι αναμφισβήτητα. Μια μελέτη του 2019 που διεξήχθη από κοινού από πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες που ξύπνησαν νωρίτερα ανέφεραν μειωμένα συναισθήματα άγχους και κατάθλιψης ενώ αισθάνονταν αυξημένα επίπεδα σωματικής και γνωστικής ενέργειας.

Τώρα που σου είπα αυτό το πείραμα και τα αποτελέσματα του, είμαι σίγουρος θα ξυπνήσεις στις 4 το πρωί, χαχα . Σιγουρά το να ξυπνήσετε νωρίτερα φαίνεται διαφορετικό για όλους, αλλά οι ανταμοιβές του είναι καθολικές.

Αρχικά δώσε στον εαυτό σας χρόνο. Αυτή η ώρα είναι ιερή και μπορεί να θέσει τον τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας. Κερδίζεις πολύτιμες δεξιότητες δημιουργίας ψυχικών μυών σε πειθαρχία, συνέπεια και θετική οικοδόμηση συνήθειας. Όπως με τις περισσότερες συνήθειες που αξίζει να ξεκινήσετε , μην περιμένετε αποτελέσματα μίας νύχτας.

Εάν δεν σου είναι εύκολο να ξυπνήσεις νωρίς, ξεκίνησε με βήματα 15 λεπτών, αυξάνοντας αργά το χρόνο έως ότου φτάσεις τουλάχιστον μία ώρα πρωινού που είναι αποκλειστικά δική σου να την εκμεταλλευτείς κατάλληλα. Δοκίμασε αυτές τις συμβουλές για να ξυπνήσεις νωρίτερα και τροποποιήστε τη διαδικασία μέχρι να σου φανεί σωστή.

Προσάρμοσε τη βραδινή ρουτίνα σου. Ο καλός ύπνος ξεκινάει με το πως θα κοιμηθείς. Αντάλλαξε την ώρα της τηλεόρασης για μια στοχαστική ιστορία ύπνου και ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, χαχα πλακά κάνω ποιος το κάνει αυτό, απλός χρησιμοποίησε πιο λίγο το κινητό και διάβασε 20 σελίδες από ένα βιβλίο που σου αρέσει, κάνε και μια θετική σκέψη για την αυριανή ημέρα, σίγουρα θα σε βοηθήσει. Άφησε το τηλέφωνο σου στο σαλόνι για να αποφύγεις περισπασμούς.

Βάλε το ξυπνητήρι σου δυνατά και μόλις χτυπήσει το πρωί χωρίς δισταγμούς σηκώσου και κλείστω ξεκινώντας την ημέρα σου αποφασισμένος να την αξιοποιήσεις στο μέγιστο.

Μην στερηθείς τον εαυτό σου. Το να ξυπνήσεις νωρίτερα δεν είναι τιμωρία. Είναι δώρο για τον εαυτό σου. Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς αρκετά νωρίς για να συμπληρώσεις τον κατάλληλο ύπνο, αφιέρωσε χρόνο για τους μεσημεριανούς ύπνους.

Είμαι σίγουρος δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, αλλά τα οφέλη του είναι πιο πολύτιμα από εάν ακόμα βίντεο στο Youtube ή από ένα ακόμα μήνυμα στους φίλους σου.

Θες να σε παίρνουμε τηλέφωνο κάθε πρωί να σε ξυπνάμε?

Άφησε το email σου εδώ και όλα τα άλλα θα τα αναλαμβάνουμε εμείς.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest