Πως το υποσυνείδητό μας επηρεάζει το trading;

Share:

Υποσυνείδητο vs. Συνειδητό
Το μυαλό μας αποτελείται από το συνειδητό και το υποσυνείδητο, από τα οποία περίπου το 10% είναι συνειδητό και το 90% της προσωπικότητάς μας σχηματίζεται από το υποσυνείδητο. Η συνείδηση μας παρέχει εργασίες που εκτελούμε συνειδητά. Από την άλλη πλευρά, το υποσυνείδητο προβλέπει έναν τεράστιο αριθμό εργασιών που δεν κάνουμε συνειδητά. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πολύ βασικά καθήκοντα ή συμπεριφορές που μάθαμε με την πάροδο του χρόνου, τις οποίες αρχικά εκτελέσαμε συνειδητά.
Σίγουρα, όλοι το γνωρίζουν αυτό: περπατάμε στην πόλη και έχουμε ένα σημαντικό τηλεφώνημα στο οποίο πρέπει να επικεντρωθούμε συνειδητά. Εν τω μεταξύ, το υποσυνείδητο διασφαλίζει το περπάτημα, αποφεύγοντας άλλους ανθρώπους, σταματώντας στη διέλευση πεζών (διάβαση) και αμέτρητα άλλα πράγματα. Όταν τελειώσει το τηλεφώνημα, μπορεί να μην θυμόμαστε καν τη διαδρομή που ακολουθήσαμε.
Το πρωταρχικό καθήκον του υποσυνείδητου νου είναι η προστασία της ευημερίας μας. Το κακό είναι ότι το υποσυνείδητο μυαλό μας, μας προστατεύει επίσης όταν κάνουμε συναλλαγές.Ας δούμε μερικά παραδείγματα για να γίνουν όλα κατανοητά.
1) Πρόωρος τερματισμός μιας θέσης – εάν η διαπραγμάτευση μας προκαλεί άγχος, το υποσυνείδητο δεν θέλει παρά να μας απαλλάξει από το άγχος. Γι ‘αυτό μας ωθεί να αποχωρήσουμε από μια θέση, ασχέτως αν είμαστε σε κέρδος ή όχι.
2) Άγχος πριν από την είσοδο – το υποσυνείδητο θέλει να εξαλείψει την αγχωτική κατάσταση, επομένως μας κάνει απρόθυμους να ανοίξουμε μια συναλλαγή, χωρίς να έχουμε συνυπολογίσει όλα τα κριτήρια .
3)Δεχόμαστε χαμηλά κέρδη δηλαδή οποιαδήποτε θετική εικόνα ως αποτέλεσμα μιας συναλλαγής προκαλεί χαρά. Ταυτόχρονα, το υποσυνείδητο δεν θέλει να αλλάξουν οι θετικοί αριθμοί σε αρνητικούς, δηλαδή το κέρδος σε χασούρα.
Επομένως, η δύναμη του υποσυνείδητου είναι τεράστια: μπορούμε να περάσουμε μια ολόκληρη εβδομάδα υποσχόμενοι στον εαυτό μας ότι δεν θα μετακινήσουμε το stop-loss πρόωρα, αλλά τη στιγμή που θα φτάσει σε αυτό, κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος. Η ίδια η αλλαγή του stop-loss συχνά γίνεται εντελώς αυτόματα. Όταν το σκεφτόμαστε, τόσο το υποσυνείδητο όσο και ο trader θέλουν το ίδιο πράγμα – τα κέρδη, αλλά η πορεία προς τα κέρδη οδηγεί το άτομο σε καταστάσεις ,τις οποίες το υποσυνείδητο προσπαθεί να εξαλείψει εντελώς. Σίγουρα το υποσυνείδητό επηρεάζει τις συναλλαγές μας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση.
Έλα σε επικοινωνία μαζί μας και θα σε βοηθήσουμε να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα.
Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest