Πότε λοιπόν είναι συνετό να μην ανοίγεις συναλλαγές;
Εάν είσαι στον πειρασμό να μπεις για οποιονδήποτε λόγο, βάζεις μια εντολή stop-loss που δεν ανταποκρίνεται στη διαχείριση του ρίσκου σου, εάν δεν είχες το χρόνο να κάνεις ένα σωστό σχέδιο συναλλαγών που περιλαμβάνει:
1. Ένα σαφές σημείο εισόδου
2. Εντολή stop-loss και
3. Ένα όριο εξόδου
Εάν για οποιονδήποτε λόγο αισθάνεσαι άβολα ή νιώθεις ότι είσαι αναγκασμένος συναισθηματικά να κάνεις το trade ή εάν κάποιος άλλος σε αναγκάζει. Έπειτα, εάν δεν είσαι ξεκάθαρος σε αυτό που κάνεις.
Τέλος, εάν δεν μπορείς να αντέξεις οικονομικά την απώλεια. Όσο υψηλότερη είναι η ανταμοιβή έναντι του ρίσκου, τόσο πιο εύκολο είναι να είσαι κερδοφόρος;
Ένας επενδυτής που θέλει να συναλλάσσεται με επιτυχία, πρέπει να μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις για τη μεταβολή της πορείας των συναλλασσόμενων μέσων και να ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανοίξει μια συναλλαγή.
Για να μπορείτε να σημειώσετε κέρδη, θα πρέπει να είστε σε θέση να κάνετε σωστές προβλέψεις όσον αφορά την κίνηση των μέσων στο άμεσο μέλλον και να αγοράζετε στο απόγειο τους, προτού δείξουν σημάδια πτωτικής τάσης. Σε περίπτωση που κάποιος είναι ανεπιτυχής σε αυτό, είναι πιθανό να υποστεί απώλειες. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να μη χάνετε το σωστό σημείο για αγορά και πώληση ενός μέσου.
Το Συμπέρασμα χωρίς αμφιβολία είναι ότι η ύπαρξη τεχνικών δεξιοτήτων για την κατανόηση γραφημάτων είναι πολύ σημαντική. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να παραβλέψετε την ψυχολογική πτυχή του trading. Αναπτύσσοντας το πλάνο συναλλαγών σας, ακολουθώντας σημαντικές οδηγίες συναλλαγών, διατηρώντας το ημερολόγιο συναλλαγών σας είναι τα πράγματα που έχουν παίξει τον μεγαλύτερο ρόλο για την επιτυχία των συναλλαγών σας και την εξειδίκευση της ψυχολογίας των συναλλαγών.