Ποτέ πρέπει να αποφύγεις το Trading;

Share:

Υποτίθεται ότι οι καλοί traders βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα να αρπάξουν την κάθε ευκαιρία, που θα παρουσιαστεί στην αγορά. Ορισμένοι πιστεύουν ότι να αποφεύγεις κάποιες συναλλαγές ότι είσαι τεμπέλης trader.

Στην πραγματικότητα το να έχεις την ικανότητα να διακρίνεις ποτέ πρέπει να μείνεις εκτός αγορών είναι πολύ σημαντικό. Θα ακολουθήσουν τρία σενάρια οπού η ομάδα των investors προτείνει να μενετέ εκτός συναλλαγών όταν συμβούν αυτά.

Πρώτων, ίσως κάποιες μέρες αισθάνεστε ότι δεν είστε σε ετοιμότητα και δεν μπορείτε να συγχρονιστείτε με την αγορά.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει πιθανώς κάτι που σας λείπει και ότι πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω για να επανεκτιμήσετε την ανάλυση και τις αποφάσεις συναλλαγών σας. Μην αφήνετε την υπερηφάνεια σας και τον εγωισμό σας να σταθεί εμπόδιο στην κερδοφορία σας.

Δεύτερων, το να έχετε ένα σερί ηττών.

Εάν επιμένετε ότι η ανάλυση σας είναι σωστή και ότι η αγορά είναι λάθος, πολύ πιθανό να συνεχίσουν αυτές οι ήττες. Πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο να μείνετε εκτός αγορών για να αξιολογήσετε τις πρόσφατες συναλλαγές σας για να μάθετε αν κάνετε κάτι λάθος.

Η κατοχή ενός λεπτομερούς ημερολογίου συναλλαγών θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα λάθη συναλλαγών που κάνετε και πώς μπορείτε να τα διορθώσετε.

Τρίτων, υπάρχει απλός μια υπερβολική αβεβαιότητα σχετικά με τις συναλλαγές πριν τις πάρετε. Σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα δεν είστε ήρεμοι και δεν βλέπετε τα πράγματα καθαρά η το πλάνο σας είναι έλειπες.

Σε κάθε μια από της παραπάνω περιπτώσεις πρέπει να μείνετε εκτός συναλλαγών και να δουλέψετε με τον εαυτό σας. Η αγορά είναι εκεί, δεν φεύγει και ευκαιρίες πάντα θα υπάρχουν.

Για περισσότερα όσο αναφορά το Trading στην Ελλάδα ενημερώσου σωστά εδώ.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest