Πρωινό στρες: 10 τρόποι για να το μειώσεις.

Share:

 

Εάν δεν κατορθώσουμε να διαχειριστούμε σωστά τον χρόνο και τις ανάγκες υγείας μας, τα πρωινά μπορεί να είναι τα πιο αγχωτικά κομμάτια της ημέρας μας.

Πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουμε τη ζάλη μιας δυσάρεστης, έντονης βιασύνης κάθε πρωί κατά την προετοιμασία για την δουλειά ή το σχολείο μας, αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Διαχείριση του χρόνου

Με λίγη λογική διαχείριση του χρόνου το άγχος του πρωινού σας μπορεί να μειωθεί δραστικά.

Τα 11 βήματα για τη μείωση του πρωινού άγχους 

Εδώ είναι 11 απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε προληπτικά το επίπεδο του πρωινού άγχους.

1.Δημιουργήστε μια ρουτίνα προετοιμασίας το βράδυ

Μια βραδινή ρουτίνα για την προετοιμασία για το επόμενο πρωί, δηλαδή. Σιδερώστε τα ρούχα σας, ετοιμάστε το μεσημεριανό σας, εντοπίστε τα κλειδιά σας, σχεδιάστε ένα θρεπτικό πρωινό κ.λπ. Αυτές οι απλές εργασίες θα σας πάρουν λιγότερο από 30 λεπτά κάθε βράδυ και θα σας εξοικονομήσουν τεράστιο πονοκέφαλο κάθε πρωί.

2.Σχεδιάστε μια ρεαλιστική ημέρα

Γράψτε μια σύντομη λίστα “Πρέπει να κάνετε σήμερα” κάθε βράδυ για την επόμενη ημέρα. Ποτέ μην γεμίζετε το μυαλό σας με περιττές ανησυχίες που υπερβαίνουν αυτήν τη λίστα.

3.Εξάλειψη ενοχλητικών καταστάσεων 

Εάν το ξυπνητήρι σας κάνει έναν τρομερά ενοχλητικό ήχο, το ηλεκτρικό ξυράφι καίει το δέρμα σας και οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου σας είναι ελαττωματικοί… διορθώστε τα προβλήματα και εξαλείψτε μόνιμα τους παράγοντες άγχους από τη ζωή σας. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να αντιμετωπίσετε καθημερινά τέτοιου είδους προβλήματα που μπορούν εύκολα να επιλυθούν με λίγο χρόνο και χρήμα.

4.Απολαύστε έναν καλό ύπνο

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρχίσει να ξεκουράζεστε σε μια λογική ώρα έτσι ώστε να αφήσετε αρκετό χρόνο για έναν υγιή νυχτερινό ύπνο. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μεταξύ 7 και 8 ωρών κάθε βράδυ. Εάν χρειάζεται, ρυθμίστε ένα ξυπνητήρι να σας υπενθυμίζει την ώρα του ύπνου. Διατηρείτε πάντα τη θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρά σας δροσερή.

5.Ξυπνήστε 30 λεπτά νωρίτερα 

Τα 30 λεπτά επιπλέον το πρωί είναι η διαφορά μεταξύ της ειρηνικής αρμονίας και του πανικού πυρκαγιάς. Εφόσον κοιμάστε εγκαίρως, το να ξυπνάτε 30 λεπτά νωρίτερα θα πρέπει να φαίνεται φυσικό μετά από λίγες μέρες. Χρησιμοποιήστε αυτήν την ώρα για να σκεφτείτε, να τεντωθείτε, να κάνετε ντους, να φάτε πρωινό και να λάβετε υπόψη τυχόν απρόβλεπτα χτυπήματα στην πρωινή σας ρουτίνα.

6.Πίνετε ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάτε

Είναι απολύτως απαραίτητο να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πυκνότητα στο αίμα σας. Αυτό αναγκάζει την καρδιά σας να εργάζεται δύο φορές παραπάνω για να σπρώξει το απαραίτητο αίμα στα όργανα σας, κάτι που θα οδηγήσει σε αισθητή πνευματική κόπωση. Δεδομένου ότι ο μέσος ανθρώπινος οργανισμός γίνεται ελαφρώς αφυδατωμένος κατά τη διάρκεια του ύπνου, θα πρέπει να πίνετε ένα ψηλό ποτήρι νερό κάθε πρωί όταν ξυπνάτε.

7.Κάνετε μια ελαφριά προπόνηση τεντώματος 10 λεπτών 

Νιώθετε λίγο γκρινιάρης όταν ξυπνάτε το πρωί; Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρέει το αίμα σας, το οποίο θα βοηθήσει το σώμα σας να μεταβεί από την κατάσταση του ύπνου στην κατάσταση της αφύπνισης. Μόλις το κάνετε, θα νιώσετε υπέροχα.

8. Ακούστε μουσική και κάντε ένα ζεστό ντους

Η μουσική εισάγει θετική, κινητήρια επίδραση στο μυαλό σας. Πρέπει να ακούτε μουσική που σας κάνει ευτυχισμένους κάθε πρωί ενώ προχωράτε στη ρουτίνα σας. Επίσης, το ζεστό ντους μπορεί να είναι μια από τις πιο χαλαρωτικές εμπειρίες που μπορείς να έχεις νωρίς το πρωί.

9.Διατηρήστε έναν καθαρό, οργανωμένο χώρο διαβίωσης

Δημιουργήστε τάξη στη ζωή και στο χώρο διαβίωσης. Οργανώστε το σπίτι σας έτσι ώστε να γνωρίζετε πάντα πού βρίσκονται τα αντικείμενά σας. Στη συνέχεια, βάλτε συνειδητά τα υπάρχοντά σας στη σωστή τους θέση κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε. Κάτι τέτοιο θα εξαλείψει τις μη παραγωγικές στιγμές γεμάτες άγχος από την αναζήτηση για κάτι που έχετε τοποθετήσει εσφαλμένα.

10. Προγραμματίστε να κάνετε κάτι που αγαπάτε καθημερινά

Το να έρθετε αντιμέτωποι με μια νέα μέρα είναι πολύ πιο ικανοποιητικό όταν έχετε κάτι να αναζητήσετε μέσα στη μέρα. Η ζωή είναι σύντομη. Βεβαιωθείτε ότι διαχειρίζεστε τον χρόνο σας αποτελεσματικά, ώστε να έχετε χρόνο να ασχοληθείτε με κάτι που αγαπάτε καθημερινά.

Θα υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις, αλλά πιστά ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τα περισσότερα από τα πρωινά σας με μειωμένο άγχος και περισσότερη χάρη.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest