Σε ιστορικό χαμηλό το γουάν έναντι του δολαρίου.

Share:

Στις συναλλαγές εκτός Κίνας, το κινεζικό γουάν αποδυναμώθηκε πέραν του επιπέδου – “κλειδί” των 7,3 γουάν ανά δολάριο, μετά το κλείσιμο των εργασιών του 20ού Συνεδρίου του ΚΚ Κίνας και εν μέσω στοιχημάτων για περαιτέρω νομισματική σύσφιγξη από πλευράς της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Το κινεζικό νόμισμα για συναλλαγές εκτός Κίνας βυθίστηκε στα 7,3098 γουάν ανά δολάριο, ιστορικό χαμηλό από τότε που το νόμισμα μπήκε στο συναλλαγματικό trading το 2010.

Το νόμισμα στη διαπραγμάτευση στη Σαγκάη (για το εσωτερικό της Κίνας) είχε βυθιστεί νωρίτερα επίσης σε χαμηλό 14 ετών, λόγω της απουσίας στροφής στην πολιτική του μηδενικού Covid από την κινεζική ηγεσία, μολονότι τα σκληρά μέτρα επιβαρύνουν την οικονομία.

Το γουάν πιέζεται επίσης από την σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της Fed, που αυξάνει το spread αποδόσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας και οδηγεί σε εκροή κεφαλαίων.

Επιπλέον, η κεντρική Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) τερμάτισε τη Δευτέρα τη σταθερή ρύθμιση ισοτιμίας του γουάν, μειώνοντας έτσι την υποστήριξη στο νόμισμα, μετά και το πέρας του συνεδρίου του ΚΚ.

Το γουάν για τις εκτός Κίνας συναλλαγές είναι το νόμισμα με τη χειρότερη επίδοση τη Δευτέρα στην περιφέρεια Ασίας – Ειρηνικού. Στην ηπειρωτική Κίνα, σημειώνει νέο χαμηλό 14 ετών έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Πηγή για το συγκεκριμένο άρθρο εδώ.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest