Σεξ στο διάστημα, είναι εφικτό;

Share:

Χιούστον, έχουμε πρόβλημα! Η αγάπη και το σεξ πρέπει να συμβούν στο διάστημα αν ελπίζουμε να ταξιδέψουμε μεγάλες αποστάσεις και να γίνουμε ένα διαπλανητικό είδος, αλλά οι διαστημικές οργανώσεις δεν είναι έτοιμες.
Εθνικές υπηρεσίες και ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες (όπως η NASA και η SpaceX)στοχεύουν στον αποικισμό του Άρη και την αποστολή ανθρώπων στο διάστημα για μακροπρόθεσμες αποστολές, αλλά δεν έχουν ακόμη αντιμετωπίσει τις προσωπικές και σεξουαλικές ανάγκες των αστροναυτών ή των μελλοντικών κατοίκων του διαστήματος.
Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να αλλάξει αν ελπίζουμε να εγκαταστήσουμε νέους κόσμους και να συνεχίσουμε την επέκτασή μας στο σύμπαν, θα χρειαστεί να μάθουμε πώς να αναπαράγουμε με ασφάλεια και να χτίζουμε ευχάριστες προσωπικές ζωές στο διάστημα.
Για να επιτύχουμε, ωστόσο, χρειαζόμαστε επίσης τις διαστημικές οργανώσεις να υιοθετήσουν μια νέα προοπτική για την εξερεύνηση του διαστήματος που θεωρεί τους ανθρώπους ως ένα σύνολο όντων με ανάγκες και επιθυμίες.
Καθώς οι ερευνητές διερευνούν την ψυχολογία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και μελετούν τις ψυχοκοινωνικές πτυχές των ανθρώπινων παραγόντων στο διάστημα, προτείνουμε ότι είναι καιρός τα διαστημικά προγράμματα να αγκαλιάσουν έναν νέο τομέα: η διαστημική σεξολογία, η ολοκληρωμένη επιστημονική μελέτη της εξωγήινης σεξουαλικότητας.
Το τελευταίο, οικείο σύνορο.
Η αγάπη και το σεξ είναι κεντρικής σημασίας για την ανθρώπινη ζωή. Παρά το γεγονός αυτό, εθνικοί και ιδιωτικοί διαστημικοί οργανισμοί προχωρούν με μακροπρόθεσμες αποστολές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), το φεγγάρι και τον Άρη χωρίς καμία συγκεκριμένη έρευνα και σχέδιο για την αντιμετώπιση του ανθρώπινου ερωτισμού στο διάστημα. Είναι άλλο πράγμα να προσγειώνεσαι σε έναν άλλο πλανήτη ή να βάζεις δισεκατομμυριούχους σε τροχιά και άλλο να στέλνεις ανθρώπους να ζουν στο διάστημα για μεγάλες χρονικές περιόδους.
Στην πράξη, η επιστήμη μπορεί να μας πάει στο διάστημα, αλλά οι ανθρώπινες σχέσεις θα είναι αυτές που θα καθορίσουν αν θα επιβιώσουμε και θα ευδοκιμήσουμε ως ένας διαστημικός πολιτισμός.
Από αυτήν την άποψη, υποστηρίζουμε ότι ο περιορισμός της οικειότητας στο διάστημα θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ψυχική και σεξουαλική υγεία των αστροναυτών, μαζί με την απόδοση του πληρώματος και την επιτυχία της αποστολής. Από την άλλη πλευρά, η διευκόλυνση του διαστημικού ερωτισμού θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να προσαρμοστούν στη διαστημική ζωή και να ενισχύσει την ευημερία των μελλοντικών κατοίκων του χώρου.
Σε τελική ανάλυση, το διάστημα παραμένει εχθρικό περιβάλλον, και η ζωή πάνω σε διαστημικές σχεδίες, σταθμούς ή οικισμούς θέτει σημαντικές προκλήσεις για την ερωτική συνεύρεση. Αυτές περιλαμβάνουν έκθεση σε ακτινοβολία, βαρυτικές αλλαγές, κοινωνική απομόνωση και άγχος διαβίωσης σε απομακρυσμένους, περιορισμένους οικότοπους. Στο εγγύς μέλλον, η ζωή στο διάστημα μπορεί επίσης να περιορίσει την πρόσβαση σε στενούς συνεργάτες, να περιορίσει την ιδιωτικότητα και να αυξήσει τις εντάσεις μεταξύ των μελών του πληρώματος σε επικίνδυνες συνθήκες, όπου η συνεργασία είναι απαραίτητη.
Μέχρι σήμερα, ωστόσο, τα διαστημικά προγράμματα έχουν σχεδόν παραλείψει εντελώς το θέμα του σεξ στο διάστημα. Οι λίγες μελέτες που σχετίζονται με αυτό το θέμα εστιάζονται κυρίως στις επιπτώσεις της ακτινοβολίας και της μικροβαρύτητας ή της υπερβαρύτητας στην αναπαραγωγή των ζώων (τρωκτικά, αμφίβια και έντομα).
Ευχαρίστηση και ταμπού.
Αλλά η ανθρώπινη σεξουαλικότητα είναι κάτι περισσότερο από απλή αναπαραγωγή. Περιλαμβάνει σύνθετη ψυχολογική, συναισθηματική και σχεσιακή δυναμική. Η αγάπη και το σεξ επιδιώκονται επίσης για διασκέδαση και ευχαρίστηση. Ως εκ τούτου, η εξερεύνηση του διαστήματος απαιτεί το θάρρος να αντιμετωπιστούν οι προσωπικές ανάγκες των ανθρώπων με ειλικρίνεια και ολιστική διάθεση.
Η αποχή δεν αποτελεί βιώσιμη επιλογή. Αντιθέτως, η διευκόλυνση του αυνανισμού ή του σεξ με συντρόφους θα μπορούσε να βοηθήσει τους αστροναύτες να χαλαρώσουν, να κοιμηθούν και να ανακουφίσουν τον πόνο. Θα μπορούσε επίσης να τους βοηθήσει να χτίσουν και να διατηρήσουν ρομαντικές ή σεξουαλικές σχέσεις και να προσαρμοστούν στη διαστημική ζωή.
Είναι σημαντικό ότι η αντιμετώπιση των σεξουαλικών ζητημάτων της ανθρώπινης ζωής στο διάστημα θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση του σεξισμού, των διακρίσεων και της σεξουαλικής βίας ή παρενόχλησης, οι οποίες δυστυχώς εξακολουθούν να είναι διάχυτες στην επιστήμη και τον στρατό δύο πυλώνες των διαστημικών προγραμμάτων.
Λόγω ταμπού και συντηρητικών σεξουαλικών απόψεων, ορισμένες οργανώσεις μπορεί να επιλέξουν να αγνοήσουν την πραγματικότητα της διαστημικής σεξουαλικότητας. Μπορεί επίσης να θεωρήσουν ότι αυτό δεν είναι θέμα ή ότι υπάρχουν πιο πιεστικά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαστημικές υπηρεσίες και οι ιδιωτικές εταιρείες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνες για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική ευημερία εκείνων που λαμβάνουν στο διάστημα.
Συνεύρεση πέρα από τη Γη
Για να προχωρήσουν μπροστά, οι διαστημικές οργανώσεις πρέπει να σταματήσουν να αποφεύγουν σεξουαλικά θέματα και να αναγνωρίσουν πλήρως τη σημασία της αγάπης, του σεξ και των προσωπικών σχέσεων στην ανθρώπινη ζωή.

Κατά συνέπεια, τους ενθαρρύνουμε να αναπτύξουν την διαστημική σεξολογία ως επιστημονικό πεδίο και ερευνητικό πρόγραμμα: Ένα που όχι μόνο στοχεύει να μελετήσει το σεξ στο διάστημα, αλλά επίσης να σχεδιάσει συστήματα, οικοτόπους και εκπαιδευτικά προγράμματα που επιτρέπουν την συνεύρεση να λάβει χώρα πέρα από τον πλανήτη μας, τη Γη.

Επιπλέον, προτείνουμε ότι, δεδομένης της εμπειρογνωμοσύνης της και του κοινωνικοπολιτικού κλίματος του Καναδά, η καναδική Διαστημική Υπηρεσία είναι σε ιδανική θέση για να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην διαστημική σεξολογία. Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να προετοιμάσουμε το έδαφος για ένα ηθικό και ευχάριστο διαστημικό ταξίδι, καθώς συνεχίζουμε να πηγαίνουμε με τόλμη εκεί όπου κανείς δεν έχει πάει στο παρελθόν.

 

 

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest