Είναι το Solana η visa των κρυπτονομισμάτων;

Share:

Ο αναλυτής και επικεφαλής κρυπτονομισμάτων της Bank of America, Alkesh Shah, σημείωσε σε δήλωση του ότι το Solana θα μπορούσε να γίνει η visa των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα, τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου νομίσματος είναι τόσο οι χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών όσο και το γεγονός ότι το blockchain του είναι εύχρηστο και δίνει βάση στην επεκτασιμότητα.

Το Solana ιδρύθηκε το 2017 από τον Anatoly Yakolenko και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία κρυπτονομίσματα. Κύριος ανταγωνιστής του είναι το Ethereum, ενώ αρκετοί πιστεύουν ότι η τεχνολογία και οι ευκολίες που παρέχει το δίκτυο SOL κάνουν το νόμισμα ακόμη καλύτερο σε σχέση με τον ανταγωνιστή του. Αξίζει να επισημάνουμε ότι το δίκτυο SOL μπορεί να επεξεργαστεί περίπου 50 χιλιάδες συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (TPS), όσες περίπου και το αντίστοιχο δίκτυο της Visa. Επιπλέον, τα fees που πληρώνονται για κάθε συναλλαγή είναι μηδαμινά σε σχέση με τα κόστη στο δίκτυο του ether.

Η τιμή του νομίσματος αυτή τη στιγμή είναι στα 130 δολάρια με 40 δισεκατομμύρια κεφαλαιοποίηση αγοράς. Στις 6 Νοεμβρίου πραγματοποίησε τη μέγιστη τιμή του, τα 227 δολάρια, ενώ από τότε έχει υποχωρήσει κατά 43%. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ημέρα είχε κεφαλαιοποίηση 67 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αναστάσιος Μετοικίδης 

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest