Τέσσερις τρόποι για να ελαχιστοποιήσεις τα χαμένα trade σου

Share:

Οι traders οι οποίοι θέλουν να είναι σταθερά κερδοφόροι ξέρουν πολύ καλά ποσό σημαντικό είναι να μπορούν να εντοπίσουν τα λάθη τα οποία κάνουν σε συναλλαγές. Αρχικά πολύ σημαντικό είναι να κρατάμε ένα ημερολόγιο με τις συναλλαγές που κάνουμε να βλέπουμε τα λάθη μας. Δυστυχώς αρκετοί νεοεισερχόμενοί στον χώρο των επενδύσεων δεν το λαμβάνουν υπόψη τους αυτό. Είναι πολύ σημαντικό το ημερολόγιο έτσι θα μπορέσετε να αναρωτηθείτε σε βάθος χρόνου τι σας έκανε και πήρατε αυτό το trade, αν σας απόσπασε την προσοχή κάτι, σε ποια ζευγάρια είχε μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας η στρατηγική σας και τι θα μπορούσατε να είχατε κάνει για να αποφύγετε τέτοιου είδους λάθη. Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να ενημερώσετε το πλάνο σας.

Έπειτα, να ελαχιστοποιήσεις τον χρόνο πάνω στα charts, διότι όσο είσαι στα διαγράμματα το μάτι ψάχνει ευκαιρίες και συνήθως βλέπει πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν. Για αυτό καλό θα ήταν να βάζεις ειδοποιήσεις όταν η τιμή φτάνει σε συγκεκριμένα σημεία και να χρησιμοποιείς

Καλό θα ήταν να βελτιώσεις και το risk management που έχεις, η ομάδα του The investors προτείνει μετά από ένα χαμένο trade να μειώνεις το ρίσκο σου μέχρι να καλύψεις την χασούρα σου αν ξανα χάσεις να το μειώσεις και πάλι, αν πάρεις συνεχόμενα χαμένα trade μείνε για λίγο εκτός. Πιθανότατα έχεις επηρεαστεί ψυχολογικά και δεν βλέπεις καθαρά τα πράγματα.

Τέλος, πρέπει να αποδεχτείς ότι τα χαμένα trades είναι μέρος της δουλείας όλοι χάνουν δεν γίνεται να έχεις μόνο κερδοφορία. Αρά να συνηθίσεις ότι και χαμένες συναλλαγές είναι απολυτά φυσιολογικό να υπάρχουν, να μένεις πιστός στο πλάνο σου και να κοιτάς την μεγάλη εικόνα πως τα πήγες τον προηγούμενο μηνά και όχι την προηγουμένη μέρα! Αυτό που έχει σημασία είναι να υπάρχουν σταθερά συνεχόμενα κέρδη!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest