«Θα κάνω ένα πράγμα σήμερα»

Share:

Σήμερα το πρωί ενημέρωσα την ομάδα μου ότι είχα μόνο ένα πράγμα στη λίστα υποχρεώσεων.
Δύο από αυτούς γέλασαν, μερικοί από αυτούς άνοιξαν τα μάτια τους, αλλά ο καθένας τους πίστευε ότι θα περνούσα το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου χωρίς να κάνω τίποτα. 
Στην ουσία όμως το μόνο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν πιο σημαντικό από τα πενήντα άλλα πράγματα που είχαν ολοκληρώσει οι συνάδελφοί μου στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Μερικοί άνθρωποι ξοδεύουν το 90% του χρόνου τους οργανώνοντας τον χρόνο τους. Ορισμένες λίστες υποχρεώσεων που πρέπει να κάνετε είναι ασήμαντες και τεράστιες σε διάρκεια. Άλλες λίστες υποχρεώσεων μπορεί να μην σπαταλάνε αρκετό χρόνο αλλά τα tasks να είναι σημαντικά. Ωστόσο υπάρχουν και ορισμένοι άνθρωποι που αρνούνται να κάνουν το οτιδήποτε.

Εσύ σε ποια κατηγορία ανθρώπων θέλεις να ανήκεις;

Σε αυτούς που εκμεταλλεύονται τις ώρες της ημέρας τους προς όφελος τους ή σε αυτούς που δεν κάνουν τίποτα για το μέλλον τους και την εξέλιξη τους;

Όσον αφορά εμένα, είμαι δεσμευμένος και αποφασισμένος να κάνω ένα πράγμα την ημέρα, και αυτό έχει κάνει τη διαφορά.
Η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε ξεκινάει με το τι θα κάνεις σήμερα.Βγάλτε ένα κενό φύλλο χαρτιού και ένα στυλό. Γράψτε “Θα κάνω ένα πράγμα σήμερα!” με μεγάλα γράμματα σε όλη τη σελίδα.

Στη συνέχεια, γράψτε αυτό το ένα πράγμα στο κάτω μέρος του χαρτιού. Βέβαια θα έχεις να κάνεις χιλιάδες πράγματα μέσα στη μέρα σου και εδώ δημιουργείται το πρώτο “εμπόδιο”. Βάλε προτεραιότητες λοιπόν και θέσε τι πρέπει να γίνει άμεσα. Μην αποσπαστείς από κάποια άλλη υποχρέωση, καλείσαι να κάνεις μόνο αυτό το ένα πράγμα, αλλά να το κάνεις σωστά.

Είσαι έτοιμος; Ξεκινάμε!

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest