Τι μπορείς να μάθεις για το trading από τους επαγγελματίες παίχτες του poker;

Share:

Είναι το trading σαν να παίζεις poker;

Αρκετοί έχουν αυτή την εύλογη απορία συγκεκριμένα αναρωτιούνται αν το trading έχει να κάνει με τον τζόγο. Υπάρχει ένα σχετικό άρθρο από την ομάδα των investors οπού μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ. Στο trading και στο poker και τα δυο περιλαμβάνουν το παιχνίδι των πιθανοτήτων και τον προσδιορισμό του κίνδυνου σας βάση τα φύλλα που σας μοιράζονται. Έτσι οι καλύτεροι παίχτες poker διαθέτουν ιδιότητες που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν καλά στον κόσμο των συναλλαγών.

Αρχικά, διαχείριση χρημάτων.

Στο πόκερ, ένας παίκτης προσπαθεί να αυξήσει το κέρδος του κάνοντας υπολογισμένα στοιχήματα με βάση το χέρι που έχει μοιραστεί. Ομοίως, ο στόχος σας στις συναλλαγές είναι να αυξήσετε το αρχικό σας κεφάλαιο ρισκάροντας ένα μέρος του λογαριασμού σας σε μια συναλλαγή. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να ξέρει κανείς πόσο να ρισκάρει για να μείνει στο παιχνίδι.

Επίσης, δεν είναι μόνο θέμα να ξέρεις ΠΟΣΟ να ρισκάρεις αλλά και ΠΟΤΕ να παίξεις. Οι έμπειροι παίκτες poker είναι πολύ επιλεκτικοί με τα χέρια τους, καθώς περιμένουν καλές ευκαιρίες που μπορούν να τις πιέσουν προς όφελος τους. Στις συναλλαγές, πρέπει επίσης να γνωρίζετε πότε οι πιθανότητες γέρνουν υπέρ σας πότε να προσθέσετε στη θέση σας, πότε να μειώσετε τις απώλειες σας και πότε να παραμείνετε εκτός αγορών.

Έπειτα, η στρατηγική ενός επαγγελματία παίκτη poker θα εξαρτηθεί πολύ από το ποιον θα αντιμετωπίσει.

Για παράδειγμα, θα ακολουθήσει διαφορετική στρατηγική όταν αντιμετωπίζει ερασιτέχνες από ό,τι όταν παίζει εναντίον άλλων επαγγελματιών. Για τους traders, είναι σημαντικό να γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές των αγορών που περνούν συναλλαγές. Διαφορετικά ζεύγη έχουν διαφορετικές τάσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη καθώς μπορούν να καθορίσουν την κατάλληλη προσέγγιση συναλλαγών.

Τέλος, ο έλεγχος των συναισθημάτων.

Οι καλύτεροι παίκτες πόκερ έχουν κατακτήσει την τέχνη του ελέγχου των συναισθημάτων, επειδή το να δείχνουν φόβο ή ενθουσιασμό στο τραπέζι μπορεί να αποτρέψει τους αντιπάλους τους.

Ως εκ τούτου, πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα για να βεβαιωθούν ότι διατηρούν ένα ίσιο πρόσωπο – εξ ου και ο όρος “Poker Face”. Ως traders, πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο.

Εάν το σκεφτείτε πραγματικά, σε κάποιο βαθμό, είναι πραγματικά πιο εύκολο για τους traders, επειδή δεν χρειάζεται φυσικά να κρύψουμε τα συναισθήματα μας.

Μπορούμε να στεναχωρηθούμε από μια χαμένη συναλλαγή ή να πηδήξουμε από χαρά για μια κερδοφόρα συναλλαγή, αρκεί να μην αφήνουμε τα συναισθήματα σας να επηρεάσουν αρνητικά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest