Τι είναι ένα satoshi ;

Share:

Το satoshi είναι η υποδιαίρεση του Bitcoin και πήρε το όνομά του από τον ψευδώνυμο και δημιουργό του bitcoin, Satoshi Nakamoto.

Η χρήση όρων όπως το satoshi ή άλλες μικρές μονάδες (όπως το millibitcoin) αναφέρονται απο τους χρήστες για αποφύγουν να γράψουν σειρές μηδενικών όταν εμπλέκονται πολύ μικροί όγκοι του κρυπτονομίσματος. Σε ένα Bitcoin υπάρχουν υπάρχουν 100 εκατομμύρια satoshi (sat) , που σημαίνει ότι κάθε satoshi αξίζει 0,00000001 BTC . Στο δίκτυο Lightning, είναι δυνατή η συναλλαγή χρησιμοποιώντας μια μονάδα ακόμη μικρότερη από το satoshi. Γνωστή ως millisatoshi, αντιπροσωπεύει το ένα χιλιοστό του μεγέθους ενός μόνο satoshi, αλλά αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ίδιο το δίκτυο Bitcoin.

Η διαίρεση των bitcoin σε κλάσματα είναι απαραίτητη για τη διευκόλυνση των μικροσυναλλαγών, όπως η αγορά ενός καφέ . Τα Satoshi έχουν γίνει απαραίτητα από τότε που ένα μόνο bitcoin αυξήθηκε σε αξία δεκάδων χιλιάδων δολαρίων. Σημαίνει επίσης ότι οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν BTC αξίας μόλις 1 $, αντί να χρειάζεται να αγοράσουν ολόκληρο bitcoin.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest