Το παιχνίδι της πειθαρχίας

Share:

Ένα άλλο δημοφιλές θέμα είναι η πειθαρχία.

Αισθάνεσαι ποτέ τεμπέλης και δεν έχεις κίνητρα να κάνεις συναλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας; Απλώς περνάς χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube ;

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν διαθέτεις μια trading πειθαρχία! Ευτυχώς, εγώ έχω την λύση και θα σου δώσω πέντε συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να βελτιώσεις την πειθαρχία σου αμέσως.

Επικεντρώσου στις συναλλαγές και όχι στα χρήματα.

Το όραμα του χρήματος είναι ο κύριος μοχλός για τους περισσότερους traders, αλλά δεν φέρνει τίποτα καλό.

Με τα χρήματα, τα συναισθήματα μπαίνουν στο παιχνίδι, χάρη στο οποίο συχνά παραβιάζουμε το trading πλάνο μας και κάνουμε διαφορετικές συναλλαγές από αυτές που πραγματικά θέλουμε.

Ευτυχώς, το MetaTrader 4 προσφέρει τη δυνατότητα εμφάνισης των αποτελεσμάτων συναλλαγών με τρόπο διαφορετικό από τα μετρητά. Ρύθμισε λοιπόν την εμφάνιση των κερδών και των ζημιών σε ποσοστά αντί σε μετρητά.

Επομένως, κοιτάζοντας τις μονάδες και τα ποσοστά μπορεί να βοηθήσει τη συναισθηματική σου προσκόλληση στα χρήματα σε περίπτωση που έχεις απώλειες. Ανέλυσε τον λογαριασμό συναλλαγών σου σε εβδομαδιαία βάση. Όλες οι συναλλαγές είχαν αποτέλεσμα +20 ή -20; Ή πρέπει να εργαστείς κι άλλο για την πειθαρχία σου;

Ενσωμάτωσε λοιπόν την πειθαρχία στη ζωή σου. Η παρακολούθηση της πειθαρχίας των συναλλαγών θα είναι πολύ καλύτερη αν είστε πειθαρχημένοι στη ζωή σας. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν προορίζεται για πειθαρχημένη και ορθολογική συμπεριφορά, επομένως είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί η πειθαρχία .

Προσπάθησε να ορίσεις κάτι νέο στη ζωή σου που δεν έχεις συνηθίσει. Προσπάθησε να σηκωθείς 30 λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα, προσπάθησε να ξεκινήσεις σωματική άσκηση τακτικά ή προσπάθησε να τρως υγιεινά. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να έχουν θετική επίδραση στα αποτελέσματα των συναλλαγών σου.

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest