Το πρωινό θαύμα, από τον Hal Elrod

Share:

Πριν 3-4 χρόνια δεν είχα μπει ακόμα στον κόσμο της αυτοβελτίωσης. Θυμάμαι πόσο κακές ήταν οι πρωινές ρουτίνες-συνήθειές μου! Έχω χαρακτηριστικά στο μυαλό μου την εικόνα του να ξυπνάω πάντα γύρω στα 40 λεπτά πριν κάνω κάτι σημαντικό, να πάω στο μπάνιο, έπειτα να τρώω κακό πρωινό και να κάνω ένα στριφτό τσιγάρο μαζί με έναν ελληνικό καφέ.

Δεν είναι να απορεί κανείς για την ζωή που είχα τότε. Ήμουν υπέρβαρος, δεν ήξερα τι ήθελα από την ζωή μου, είχα μηδέν στόχους και περνούσα πολύ νεκρά τον χρόνο μου ( παθητικές δραστηριότητες ).

Αφού όμως μπήκα και στον κόσμο της αυτοβελτίωσης κατάλαβα με τον καιρό πόσο σημαντικό είναι να έχει κανείς πρωινή ρουτίνα. Και όταν μιλάω για πρωινή ρουτίνα, μιλάω για μια πρωινή ρουτίνα που θα σε ωθεί για να γίνεις κάτι καλύτερο. Όλοι μας έχουμε πρωινή ρουτίνα, το θέμα είναι πως κάποιοι από εμάς την έχουμε σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να λειτουργεί υπέρ μας ενώ κάποιοι από εμάς την έχουμε σχεδιάσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μας κρατάει στάσιμους ή να μας κάνει και ακόμα χειρότερους.

Πέρασε ο καιρός λοιπόν… και αντιλήφθηκα ποια είναι η αξία μιας παραγωγικής πρωινής ρουτίνας. Αντιλήφθηκα πως το γεγονός ότι λίγη άσκηση το πρωί σε συνδυασμό με λίγο διάβασμα, γράψιμο, ησυχία, οραματισμό μπορούν να αλλάξουν σε τεράστιο βαθμό την ζωή σου!

Και αυτό είναι το μήνυμα αυτού του βιβλίου: Ο συγγραφέας θέλει να σε πείσει σχετικά με το γεγονός ότι μπορείς να πετύχεις πολλές μικρές νίκες πριν τις 08:00 π.μ. με αποτέλεσμα να μπεις σε μία νοοτροπία νίκης και για την υπόλοιπη μέρα.

Ο συγγραφέας του βιβλίου προτείνει 6 συνήθειες, που αν τις ακολουθήσεις κάθε πρωί θα αλλάξεις την ζωή σου! Μιλώντας από πείρα, μπορώ να πω ότι αυτές οι 6 συνήθειες είναι άκρως αποτελεσματικές και θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις σε μεγάλο βαθμό την ζωή σου, αν δεν τις ακολουθείς ήδη!

Πάρε χαρτί και μολύβι, και πάμε να δούμε μαζί ποιες είναι αυτές οι 6 συνήθειες που αν τις εξασκείς κάθε πρωί θα αλλάξουν την ζωή σου!

ΔΙΑΒΑΣΜΑ: Κάθε πρωί, μπορείς να διαθέτεις 10 με 20 λεπτά από τον χρόνο σου, για να διαβάζεις κείμενα που θα σε εμπνέουν, θα σε ωθούν να γίνεις καλύτερός, θα σου μαθαίνουν κάποια δεξιότητα ή απλά θα γεμίζουν την καρδιά σου! Διαβάζοντας κάθε πρωί, έστω για 10 με 20 λεπτά, θα καταφέρεις να διαβάσεις γύρω στα 3 βιβλία κάθε μήνα, δηλαδή περίπου 36 βιβλία τον χρόνο! Δεν το λες και άσχημα! Τι καλύτερο από το να μάθεις από τα λάθη των άλλων χωρίς να τα έχεις κάνει εσύ ο ίδιος!

ΑΣΚΗΣΗ: Εγώ γυμνάζομαι μέσα στην μέρα, και συνήθως απόγευμα προς βράδυ, διότι νιώθω πως έχω περισσότερη ενέργεια για την προπόνηση που θέλω να πραγματοποιήσω! Όμως τα οφέλη της πρωινής αερόβιας άσκησης είναι υπερβολικά πολλά για να τα παραβλέψω! Κάνοντας πρωινή άσκηση πέρα από το γεγονός πως χάνεις το στρεσάρισμα που είχες και αποβάλεις τις τοξίνες σου, ξεκινάς και ιδρώνεις αποκτώντας το δικαίωμα να κάνεις το πρωινό σου μπάνιο. Είναι πολύ καλό να κάνεις μπάνιο και να φας πρωινό αφού πρώτα έχεις εργαστεί για αυτά! Αυτής της άποψης είμαι εγώ, το ίδιο και ο συγγραφέας!

ΝΟΕΡΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ: Η νοερή απεικόνιση έχει να κάνει με το γεγονός να βλέπεις τα πράγματα όπως θα ήθελες να είναι και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα. Δηλαδή μέσω της νοερής απεικόνισης μπορείς να δεις την ζωή των ονείρων σου. Πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι έχουν δηλώσει πως πριν πετύχουν κάτι αρκετά μεγάλο, συνήθως το οραματίζονταν για χρόνια και το πίστευαν κάθε μέρα πως κάποια στιγμή θα συμβεί. Για να κάνεις την νοερή απεικόνιση να δουλέψει, μπορείς να φτιάξεις έναν Vision Board και να τον κοιτάς κάθε πρωί αφιερώνοντας 5 με 10 λεπτά σκεπτόμενος τι θα γινόταν αν ήταν πραγματικότητα.

ΓΡΑΨΙΜΟ: Μια ακόμα εξαιρετική συνήθεια είναι και το γράψιμο. Ξεκίνα να γράφεις, ημερολόγια, λίστες με στόχους και διάφορες σκέψεις στο χαρτί. Συνήθως κάτι, όταν γράφεται και δηλώνεται στο χαρτί είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει πραγματικότητα! Πέρα από αυτό, το γράψιμο σε βοηθάει να γίνεις ένας καλύτερος ομιλητής και συγγραφέας, σε βοηθάει στο να καθαρίσεις το μυαλό σου και σου αφαιρεί το στρες!

ΗΣΥΧΙΑ: Εδώ μιλάω για την στοχευμένη ησυχία. Για 5 με 10 λεπτά κάτσε κάπου ήσυχα και ξεκίνα να διαλογίζεσαι ή να κάνεις κάποια τεχνική αναπνοών. Στον 21ο αιώνα, το να ζεις χωρίς να σκέφτεσαι κάτι είναι πολύ δύσκολο και δεν το κάνει σχεδόν κανείς γιατί πάντα προτιμάμε να είμαστε απασχολημένοι! Κάτσε στοχευμένα σε ησυχία και προσπάθησε να βρεις τον εαυτό σου. Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ: Τέλος οι δηλώσεις είναι το μαγικό κλειδί! Με τις δηλώσεις μπορείς να φτιάξεις πεποιθήσεις και με τις καινούργιες πεποιθήσεις μπορείς να φτιάξεις μια καινούργια πραγματικότητα! Ξεκίνα να γράφεις δηλώσεις για τον μελλοντικό σου εαυτό. Ακόμα και δηλώσεις που δεν ισχύουν! Και ξεκίνα να τις διαβάζεις κάθε μέρα για 5 με 10 λεπτά. Με τον καιρό ο τρόπος σκέψης σου θα δεις πως θα ξεκινήσει να αλλάζει και το ίδιο θα συμβεί και στην ζωή σου!

Ξεκινώντας με μικρές νίκες κάθε πρωί, μπορείς να αποκτήσεις ακόμα περισσότερες νίκες μέσα στην μέρα σου! Και αυτό είναι το μυστικό! Όταν ξυπνάς και μπαίνεις στην συχνότητα της επιτυχίας, από το πρωί, τότε θα μείνεις σε αυτή την συχνότητα, πιθανότατα, και κατά την διάρκεια ολόκληρης της μέρας!

Άλλαξε τα πρωινά σου και θα αλλάξεις την ζωή σου!

Αν σου άρεσε το σημερινό άρθρο μην ξεχάσεις να το μοιραστείς με κάποιον φίλο σου. Θα χαρώ πολύ να δω ένα σχόλιό σου και να συζητήσουμε μαζί! Μέχρι το επόμενο άρθρο, Καλή συνέχεια !

Theinvestors
Theinvestors
Νέα επιλεγμένα ένα-ένα για τον σύγχρονο επενδυτή!

Απόκτησε δωρεάν το eBook των theInvestors

Latest